A budaörsi Fillari Team kerékpárosai a Tour de Hongrie-n

(Budaörs, 2023. május 22. – Budaörsi Infó) Minden magyar profi és amatőr kerékpáros, így a Fillari Team Budaörs Kerékpáros Sportegyesület számára is, az egyik legjobban várt hazai esemény a Tour de Hongrie (továbbiakban: TdH). Egy 5 napos izgalmakkal teli ünnep a szurkolóknak.

 

 

A Fillari Team beszámolója a versenyről:

A félreértések elkerülése végett szögezzük le, mi nem indulunk, nem tudunk indulni a versenyen, ahogy a hazai egyesületek 99%-a sem.

Jogosan tehetjük fel a kérdést, hogy miért?

Azért, mert a versenynek van egy nemzetközi besorolása, ahol meg van határozva, hogy milyen szintű csapatok vehetnek rajta részt. Sok-sok év kemény csapatvezetői munka eredménye, szponzori és állami segítség mellett, hogy Magyarországnak sok év elteltével újra van kontinentális besorolású országúti egyesülete. Ez 2023-ban az Epronex Team Hungary.

A Tour de Hongrie 44. kiadásán 22 csapat, 132 versenyzője vett részt a világ minden tájáról. Itt voltak a kerékpáros elit legjobb sprinterei, segítői és neves összetett menői. Az eddigi legkomolyabb mezőny vágott neki a 879 km-nek Szentgotthárdról rajtolva, hogy majd Budapestre érjenek.

A Fillari Teamnél ez az év egyik legjobban várt eseménye. Fantasztikus testközelből látni a példaképeket, azokat a versenyzőket, akiket a TV-ből ismerünk. Néhány centire robognak el mellettünk az egyes szakaszokon. Ha szerencsénk van, ez nem csak egy szemvillanás. Éppen ezért volt különleges a TdH 4. szakasza Martonvásár és Dobogókő között.

A szakasz vége felé a Pilisben kialakított körpályának köszönhetően Pilisszántónál háromszor is elhaladt a komplett mezőny. Ez ritka és egyben hatalmas lehetőség, így már a februárban kihirdetett útvonal bemutatón megfogalmazódott bennünk, hogy folytatjuk a hagyományt és idén is szervezünk közösségi kitekerést és szurkolást a budaörsi és környékbeli amatőr kerékpárosoknak.

Május 13-án 10 órakor a Városházától indultunk Budapest irányába.

 

tourdehoungre (2)

 

Szép létszámmal vettük irányba a Gellért teret, ahol újabb 20-30-an csatlakoztak, majd az utolsó találkozási pont a Flórián tér volt. A borús idő ellenére majdnem 70-en indultunk neki a Pilisnek, hogy együtt érkezzünk Pilisszántóra a Fillari sátorhoz. Ez az a létszám, amit kerékpárosként az egész városon átvágva nagyon nehéz kezelni. A Cover Market támogatásának köszönhetően lehetőségünk nyílt arra, hogy a merészebb terveinket is megvalósíthassuk.

Az RBiker Hungary motoros csapat közreműködésével 6 motoros kolléga kísérte a menetet. Rendkívül nagy segítség volt ez nekünk, illetve a résztvevőknek is, mivel hatványozottan fokozták a kijutás biztonságát.

Az autókat kellő távolságra tartották elől és hátul, a közlekedési lámpáknál fogták a forgalmat, megvárták, míg mindenki biztonságosan átér. Ennek köszönhetően a legkisebb fennakadás nélkül értünk ki Budapestről és folytattuk utunkat Pomázon át Pilisszántóra. A Fillari-s vezényletnek és a moderált tempónak köszönhetően együtt értünk fel a dombra és gurultunk be Pilisszántóra. Ezúton is köszönjük az autósok türelmét, egy rossz dudaszó sem hagyta el a „szájukat”.

 

 

tourdehoungre (7)

 

Már csak várni kellett, hogy érkezzenek a szökevények, majd a mezőny. Pont volt idő arra, hogy felkészüljünk a szurkolásra, kipakoljunk, fessünk az aszfaltra stb.

A szökevények érkezésekor, mindenki megőrült, tapsoltak, kiabáltak, kolompoltak, szólt a zene, biztatták a versenyzőket, amivel csak tudták. Fesztivál volt a javából, ami a mezőny érkeztével a tetőfokára hágott. Előkerültek a fillaris kék füstök, amitől a szurkolói zónának, a domboldalnak lett egy még eufórikusabb hangulata.

És ebből három kör volt… A kedves olvasó elképzelheti, hogy mekkora élmény volt. Éppen ezért a következő években is nagy szívvel ajánljuk egy-egy szakasz megtekintését, kiállva az út mellé, biztatva a versenyzőket.

Csak most lett vége a versenynek, de már a következő évit várjuk. Addig is meséljenek a képek:

 

tourdehoungre (4)

 

tourdehoungre (1)

 

tourdehoungre (6)

 

tourdehoungre (5)

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.