Öt elnökségi tag lemondásával megszűnt az elnökség – Tisztújítás előtt az asztalitenisz-szövetség

(Budaörs, 2023. május 15 . Budaörsi Infó / mti) – Öt elnökségi tag lemondott a posztjáról a Magyar Asztalitenisz Szövetségben (MOATSZ), ami egyben azt is jelenti, hogy a testület megszűnt és 30 napon belül tisztújító közgyűlést kell összehívni.

 

 

Somlyó Gergely alelnök az MTI érdeklődésére szombaton megerősítette a Nemzeti Sport információját, amely szerint a csütörtöki közgyűlés előtt egy nappal, ügyvédi e-mailből értesültek elnökségi tagtársaik lemondásáról.

A múlt vasárnap Európa-kupa-ezüstérmet szerzett Budaörsi SC elnöke úgy fogalmazott: nagyon csalódott a történtek miatt.

„Elkeseredést érzek, hiszen a magyar asztalitenisz-társadalomtól négyéves időtartamra kapott, megtisztelő alelnöki feladattal kapcsolatosan nagyon sokat dolgoztam az elmúlt két esztendőben, elsősorban a női szakág kapcsán, és ezt a folyamatot most megakasztották. És nem az a fórum akasztotta meg, amelytől a megbízatást kaptam, kaptuk, hiszen pont a közgyűlés küldöttjeit állították kész tények elé az elnökségi tagságukról lemondó személyek azzal, hogy leköszönésükkel a saját tagságukkal együtt a teljes elnökségről is ítéletet mondtak” – fogalmazott.

Somlyó kiemelte, hogy nagyon rossz időpontban jött az elnökség megszűnése.

„A női szakág tekintetében nagyon fontos időszakot élünk, közeleg a felnőtt világbajnokság, az Európai Játékok, az U13-as, az ifjúsági és serdülő Eb, zajlik az adott esetben sorsdöntő olimpiai kvalifikáció, vagy klubeseményként a csapatbajnokságot lezáró négyes döntő. Most ezek helyett sajnos megint az kerül fókuszba, hogy széthúzás és balhé van a pingpongosoknál” – mondta.

A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) pénzügyekért felelős alelnökeként is tevékenykedő Nátrán Roland vezette elnökség két éve kapott mandátumot négy esztendőre. A tisztújító közgyűlés időpontja egyelőre nem ismert.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.