Női asztalitenisz Ek – Szardínián kezdi a döntőt a Budaörs

(Budaörs, 2023. április 1. – Budaörsi Infó/MTI) Az ASD Quattro Mori vendégeként vasárnap, Szardínián lép asztalhoz a SH-ITB Budaörsi Sport Club asztalitenisz-csapata a női Európa-kupa döntőjének első mérkőzésén. A visszavágót több mint egy hónap múlva, május 7-én rendezik Budaörsön.

 

 

„Játszottunk már velük tavaly, nagyjából hasonló volt az összeállításuk, akkor sajnos kikaptunk tőlük oda-vissza – mondta Bachman Péter vezetőedző. – Most két román és egy nigériai légióssal állnak fel, és bár egy döntőben minden megtörténhet, az esélyek inkább náluk vannak. Ez persze nem jelenti azt, hogy feltett kézzel megyünk hozzájuk.”

A szakember ezúttal is az alapcsapattal, Póta Georginával, Fazekas Máriával és Dari Helgával utazik Cagliariba, és mint elárulta, egész héten erre az összecsapásra készültek, az edzések mellett közös programokkal, étkezésekkel, videózással.

Bachman Péter szerint nem jelent hátrányt, hogy a múlt héten Európa-bajnoki selejtezőn, illetve az országos bajnokságon léptek asztalhoz a tanítványai, mert a rivális játékosoknak is hasonlóan sűrű a programjuk.

„A román játékosok is hazájuk bajnokságán szerepeltek a múlt héten, ezen a héten pedig még bajnoki meccseik is voltak. Ebben a sportágban megszokott, hogy majdnem minden héten van valami kiemelt esemény, persze ez a döntő a kiemeltek közül is kiemelkedik” – fogalmazott.

A döntő első találkozója vasárnap 18 órakor kezdődik, a visszavágóra pedig május 7-én kerül sor, 16 órától. A Budaörs hazai környezetben tíz évvel ezelőtt, 2013-ban játszott legutóbb kupafinálét.

„Azért kell ennyit várni a visszavágóra, mert a játékosok és a csapatok elfoglaltsága nem tette lehetővé a korábbi rendezést. Dari Helga például a vasárnapi meccs után egyből Szarajevóba utazik az U21-es Európa-bajnokságra és az ellenfél játékosainak is lesz nemzetközi versenyük” – mondta a vezetőedző.

Kiemelte azonban: az mindenképpen jó, hogy Magyarországon lesz a visszavágó.

„Az idény rajtján, az elmúlt évek eredményei alapján minket rangsoroltak előrébb, és a kiírás alapján a döntőben így mi játszhatjuk hazai környezetben a második meccset.

Azt persze majd csak utólag tudjuk eldönteni, hogy jó vagy rossz, hogy több mint egy hónap eltelik a két mérkőzés között, meglátjuk” – zárta szavait Bachman Péter.

 

A nemzetközi porondon sorozatban huszadszor szereplő, magyar bajnok együttes története ötödik európai kupadöntőjére készül, eddig két-két ezüst- és bronzérmet szerzett: a Bajnokok Ligájában és az ETTU/Európa-kupában is második, illetve harmadik lett egy-egy alakommal.

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.