Hat új „trafiboxot” telepítenének Budaörsön – A rendőrség gyakrabban fog ellenőrzéseket végezni a városban

(Budaörs, 2023. március 18. – Budaörsi Infó)  Monostori-Kalovits Márk, budaörsi önkormányzati képviselő Facebook-bejegyzésben közölte, hogy a megszaporodó közlekedési balesetek okán egyeztetést tartott a budaörsi rendőrkapitánnyal, az önkormányzat illetékeseivel és a közterület-felügyelettel. A bejegyzéshez, amit a képviselő fizetett hirdetésben terjeszt a Facebookon, több komment is érkezett.

 

 

A budaörsi önkormányzati képviselő (2. vk) most futó Facebook-hirdetéséből megtudhatjuk, hogy 6 db új „trafiboxot” telepítene a város a problémás útszakaszokra. A rendőrség a közterület-felügyeletesekkel gyakrabban és több helyszínen fognak ellenőrzéseket végezni a városban, valamint megvizsgálják, és ahol szükséges, rendbe teszik a gyalogátkelőhelyeket.

Ezeket fokozatosan vezetik majd be és remélik, hogy teljes csomagként gyorsan javíthatja a közlekedésbiztonságot Budaörsön.

 

 

kalovitsmark

 

„ÚJ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK BUDAÖRSÖN

Az elmúlt időszakban több sajnálatos közlekedéssel kapcsolatos esemény is történt Budaörsön, melyre hatásos és gyors válaszokat kell adnunk.

Semmiképp nem engedhető meg, hogy embereket üssenek el zebrákon, közlekedési csomópontokban és az egyre gyakrabban előforduló gyorshajtásoknak is gátat kell szabnunk.

Éppen ezért az elmúlt időszakban több egyeztetést is tartottunk a Budaörsi Rendőrkapitány Úrral, a Közterület-felügyelet vezetőjével és a Hivatal illetékeseivel, melyeken az alábbi intézkedéseket kértük, illetve javasoltuk:

A Közterület-felügyelet és a Rendőrség közös járőrszolgálatai több helyszínen és időpontban fognak ellenőrzéseket végezni budaörsi gyalogátkelőhelyeknél.

Jeleztük Rendőrkapitány Úrnak, hogy szeretnénk, ha közösen kihelyeznénk 6 db új trafiboxot a város – gyorshajtás szempontjából – problémás útszakaszaira.

A Rendőrség dolgozói fokozottabban fognak sebességet mérni budaörsi helyszíneken.

A Hivatal illetékeseivel megvizsgáljuk a budaörsi gyalogátkelőhelyeket és egy külön költségvetési átcsoportosítással intézkedünk, ahol szükséges – akár új felfestésekre, akár jobb megvilágításra, akár új gyalogátkelőhely létesítéséről legyen szó.

A gázolások, a gyorshajtások és a veszélyes helyzetek elkerülése miatt ezeket az intézkedéseket fokozatosan vezeti be a Rendőrség, a Közterület-felügyelet és a Hivatal, mely egyben, teljes csomagként remélhetőleg gyorsan javíthatja a közlekedésbiztonságot városunkban.

 

A bejegyzésre több komment, észrevétel és javaslat is érkezett (sokan, a rossz utak mellett, a közvilágítást kifogásolják), ezeket ide kattintva nézhetik meg:

 

 

 

 

(Budaörsi Infó / A kép egy 2022-ben történt balesetről illusztráció!)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.