Tiltott állatviadalok szervezője ellen indított pert az ügyészség

Pert indított a Pest Vármegyei Főügyészség egy férfi ellen, aki tiltott állatviadalokat szervezett – közölte a vádhatóság.

 

Azt írták, állatvédelmi keresetet nyújtottak be egy férfival szemben, aki más kutyákkal való harcoltatás céljára képezte ki a kutyáját. Az ügyészség azt kérte a bíróságtól, hogy a férfit véglegesen, fajtától függetlenül tiltsa el mindenféle eb tartásától. Az ügyben tiltott állatviadal szervezésének bűntette és más bűncselekmények miatt büntetőeljárás is indult.

A tájékoztatás szerint a férfi éveken keresztül tartott és képzett ki kutyákat állatviadal céljára Pest vármegyei ingatlanján, ismert volt “kutyás körökben”, és rendszeresen szervezett olyan viadalokat, ahol az állatokat harcoltatták egymással.

A küzdőteret az egyik férfi testvérének ingatlanján alakították ki – tudatták, hozzátéve: a résztvevők fogadást is kötöttek, a harcban vesztes kutya gazdája százezer forintot fizetett a győztes állat gazdájának.

A megrendezett viadalon a kutyákat mintegy húsz percig harcoltatták egymással, erről felvétel is készült. Az egyik kutya a harc kezdetétől végig fölényben volt, míg a másik testén hamar több vérző seb keletkezett, és a harc 10. percétől csak kimerülten a földön feküdt és vonyított. A 15. perctől a szájából vért hörgött, a 18. perc végétől pedig már mozdulatlanul feküdt a földön, miközben a másik kutya fojtogatta. A férfiak csak ekkor szakították meg a kutyák harcát. Ekkor a vesztes kutya még élt, de rövid idő elteltével elpusztult – ismertette a főügyészség.

Ezt követően újabb párbaj kezdődött. Ekkor az összeengedett kutyák között volt a férfi által kiképzett kutya is, amely alultáplált volt, sovány.

A kutyák már 32 perce harcoltak egymással, amikor a hatósági intézkedés véget vetett a viadalnak.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.