Az Illyés Gyula Gimnázium tanárai is csatlakoztak az érdekvédelmi szervezetek hirdette sztrájkhoz

(Budaörs, 2023. március 17. – Budaörsi Infó) Az Illyés Gyula Gimnázium  tanárai március 16-17-én változó időtartamban csatlakoznak a pedagógus érdekvédelmi szervezetek által meghirdetett sztrájkhoz.

 

 

Az Illyés Gyula Gimnázium közleménye:

„Mi, az Illyés Gyula Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola alulírott tanárai március 16-17-én változó időtartamban csatlakozunk a pedagógus érdekvédelmi szervezetek által meghirdetett sztrájkhoz.

Semmi érdemi előrelépés nem történt a szakmai szervezetek által megfogalmazott 9 pont teljesítésében, sőt az újabb és újabb törvénytervezetek egyre drámaibb jövőt vetítenek elénk.

A „2023. évi törvény a köznevelésben foglalkoztatottak jogállásáról és egyes kapcsolódó törvények módosításáról” c. törvénytervezet a szakmai autonómiát tovább korlátozná és számos szerzett jog elvesztésével járna.

A státusztörvény a pedagógusok, a tanulók, a szülők, a nevelőtestületek és más intézményi közösségek eddigi jogait csorbítja, összességében helyzetük romlásával fog járni mind szakmai mind a dolgozókat érintő szabályok tekintetében. A nyilvánosságra került javaslat a kormány állításaival szemben nem veszi figyelembe a szakszervezetek és a szakmai szervezetek véleményét.

A nyilvánosságra hozott köznevelési teljesítményértékelési koncepciót (TÉR) is elhibázottnak, a pedagógusok valódi teljesítményének mérésére alkalmatlannak, a tantestületet megosztó intézkedésnek tartjuk és határozottan visszautasítjuk.

Követeljük, hogy a kormány – tegyen eleget a szakszervezeti követeléseknek és a közoktatásban működő szervezetek 9 pontjában megfogalmazottak alapján! – kezdje meg az érdemi tárgyalásokat a közösen megfogalmazott 9 PONT mentén a szakmai szervezetekkel! – vonja vissza a köznevelési törvény pedagógusokat, tanulókat és szülőket is hátrányosan érintő módosítási javaslatát, azaz a teljes törvényjavaslatot, amely a státusztörvényt és a köznevelési törvény módosítását is magában foglalja!

TANÁR NÉLKÜL NINCS JÖVŐ!

Budaörs, 2023. március 16.

 

Balogh Anna

Bankó Melinda

Demszky Anna

Füleki Zsombor

Gyeskó Ágnes

Haraszti Klára

Heitzmann Ildikó

Huszti Gábor

Jordán Helén

Karlik Zsuzsanna

Kesjár Erika

Keresztes Emília

Keresztes Miklós

Koós Nikolett

Kun Dániel

Lantos Mária

Lukácsiné Lehota Edit

Maschefszkyné Kása Gabriella

Németh Eszter

Pesthy Dorottya

Péter András

Petruska Magdolna

Somogyi Zsófia

Süket Erzsébet

Szakálné Gulyás Katalin

Szép Adrienn

Szuromi Ádám

Tollner József

Tóth-Pozsonyi Enikő

Vereckei Noémi Zsolnainé

Harczi Ildikó

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.