Budaörsi résztvevő a Női Együttható mentorprogramban

(Budaörs, 2023. február 13. – Budaörsi Infó) A Női Együttható a helyi közösségek életében mértékadó nőknek szóló tréning- és mentorprogram, amely megerősíti és inspirálja őket közösségszervező szerepük betöltésében. A részvételért pályázni január 15-ig lehetett. A győztes pályázók között van egy budaörsi jelentkező is, munkatársunk, a Budaörsi Infó és a Budaörsi Infó Online vezető szerkesztője: Marcinka-Májer Emese. 

 

 

A mentorprogram olyan helyi ügyek mentén jön létre, amelyeknek a kezelése fokozott társadalmi részvételt kíván és a helyi közösséget szolgálják. A résztvevők ilyen, helyi Változást Célzó Projekteken dolgoznak, amelyekhez szakemberek tréningjei és előadásai révén naprakész tudást és eszközöket kapnak.

A mentoráció folyamatos támogatást biztosít a résztvevőknek az által képviselt helyi ügyek megvalósításához. Cél, hogy a hasonló közügyekben cselekvő nők kisvárosi szintű hálózata a program végeztével is támogató közösség maradjon.

A résztvevőket pályázati úton választották ki, számukra a 600 000 Ft-os képzésen való részvétel térítésmentes, az Amerikai Külügyminisztérium Alumni Engagement Innovation Fund, budapesti Amerikai Nagykövetség támogatásának köszönhetően.

A jelentkezők közül összesen 30 résztvevőt választottak ki. A program a sikeres pályázók számára fedezi az 52 órás tréninget és mentorációt, valamint a tréningnapokon való részvétel költségeit is.

 

 

noiegyutthato2023 (10)

 

noiegyutthato2023 (14)

 

A projekt két főszervezője:

Tétényi Éva, OKLEVELES ÉPÍTÉSZMÉRNÖK, VEZETŐ TERVEZŐ, TELEPÜLÉSTERVEZŐ, TERÜLETRENDEZŐ, MŰEMLÉKI SZAKÉRTŐ

Huszár Daniella, KÖZGAZDÁSZ, PROJEKTMENEDZSER KULTURÁLIS ÉS FENNTARTHATÓ VÁROSFEJLESZTÉSI TERÜLETEN

 

Az oktatás három modulban zajlik majd, a tematika összeállításánál a kölcsönösségre helyezik a szervezők a hangsúlyt.

1. PROJEKTMENEDZSMENT A KÖZÖSSÉG SZOLGÁLATÁBAN

2. TÁRSADALMI RÉSZVÉTEL, KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS

3. KÉSZSÉGFEJLESZTŐ TRÉNINGEK

 

 

szervezok

 

A projekt célja, hogy mindenki olyan képességekkel és tudással gazdagodjon, ami gyakorlatorientált, a mindennapokban hasznos, és ezt a tudást vigye haza magával a saját közösségébe, saját településére.

„Reméljük, hogy minden projekt fejlődésen megy majd keresztül, ami pozitív hatással lesz nem csak Rátok, a projektgazdák életére, de azoknak a városoknak, községeknek az életére és mindennapjaira is, ahol a tudás a valóságban hasznosulni fog. Ne feledd, hogy tanulni egymástól épp annyira tudtok, mint a képzésben részt vevő előadóktól, trénerektől és mentoroktól, tehát használd ki a lehetőséget és figyelj, beszélgess, teremts kapcsolatot. A programhoz sok sikert, lelkesedést, kitartást, élményt kívánunk!” – írták a szervezők felhívásukban.

 

 

noiegyutthato2023 (13)

 

Az oktatás február 10-én kezdődött el Budapesten.

A projekt keretén belül a résztvevők a fenntarthatóságról és a közösségről hallgathattak meg egy előadást Szigeti Ferenc humánökológustól, de tartott előadást Dr. Molnár Katalin kommunikációs szakértő, Tornyánszki Éva design menedzser, Megellai Orsolya pályázati szakértő, pénzügyi vezető és Dr. Szabó Tamás egyetemi docens a Milton Friedman Egyetemről.

A projekttervező műhely moderátorai Szerencsés Rita és Tornyánszki Éva design menedzserek voltak.

 

 

noiegyutthato2023 (11)

 

noiegyutthato2023 (6)

 

noiegyutthato2023 (8)

 

noiegyutthato2023 (9)

 

noiegyutthato2023 (7)

 

Marcinka-Májer Emese a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a következő jelenléti oktatás májusban lesz, viszont addig online folytatják a képzést.

„Nagyon dinamikusan telt az első két oktatási nap, rengeteg tudással és új ismerettel gazdagodtunk.

Érdekes tapasztalat volt megismerkedni más települések női közösségi szervezőivel, akik mint a szuperhősök egyszerre anyák, dolgozó nők, és kreatív szakemberek.

A második projekt napon már úgy éreztem, hogy mindegyikük megérdemelne egy Budaörsi NŐ kitüntető címet, a saját településükre formálva! Varázslatos élmény volt ennyi aktív és tenni akaró nővel együtt dolgozni! 

Bízom benne, hogy mire véget ér a program (június 23.), addigra egy olyan projektet tudok bemutatni a budaörsieknek, ami megmozgatja és összehozza a közösséget. Ebben lesznek a segítségemre a szervezők és a szakemberek az elkövetkező hónapokban.”

 

 

noiegyutthato2023 (2)

 

okokocsma

 

A Budaörsön megvalósuló projektről hamarosan bővebben tájékoztatjuk majd olvasóinkat!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.