Önkormányzatok nyerhetnek támogatást az OTP Bank pályázatán

A városi és nagyközségi önkormányzatok, illetve konzorciumaik február 24-ig igényelhetnek vissza nem térítendő, európai uniós hátterű támogatásokat az OTP Bank és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) pályázatán – közölte a pénzintézet.

 

 

Kiemelték, hogy a helyi gazdaság élénkítésére vagy a fenntarthatóságot célzó fejlesztésekre 12 pályázó összesen 50 millió forintot nyerhet.

Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese a közlemény szerint elmondta, hogy a nemrég zárult uniós költségvetési ciklus pályázati dömpingjét követően, 2016 után jól érzékelhető volt a helyi beruházások gyorsulása, a cél az, hogy ezt a dinamikát a mostani ciklusban is megőrizzék a települések.

Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke azt hangsúlyozta, hogy örömmel fogadnak minden támogatást, amely további források megszerzését teszi lehetővé számukra. Különösen, ha azt olyan, a megújuló energiák és a helyi gazdaságfejlesztés terén jelentős innovációs tapasztalattal rendelkező piaci szereplő nyújtja, mint az OTP Bank.

A pályázatok értékelését a pénzintézet és a szövetség által felkért szakmai zsűri végzi; az elbírálásnál kiemelten figyelik azokat a megoldásokat, amelyeket más települések is sikeresen átvehetnek.

 

Részletek itt: https://www.otpbank.hu/portal/hu/Onkormanyzat/Palyazat

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.