Országos természetismereti versenyt hirdet iskolásoknak az MME

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a madarak és fák napja alkalmából újra meghirdeti országos természetismereti versenyét az általános iskola felső tagozatos tanulói számára.

 

 

Az országos verseny célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson azoknak a természet iránt érdeklődő tanulóknak, akik az iskolai órákon, szakkörökön, erdei iskolákban és természetjárás során szerzett tudásukat szeretnék összemérni az ország más részein élő diákokkal – olvasható a szervezet közleményében.

Az elmúlt években a világjárvány miatt elmaradt a 27 éves hagyományokkal rendelkező verseny, de idén újra várják a 10-14 éves tanulókból álló háromfős csapatok jelentkezését március 10-ig.

A területi fordulókat március 31-én rendezik, ezeken iskolánként egy csapat vehet részt. A területi fordulókon első helyezést elérő csapatok jutnak tovább az országos döntőbe, amelyet Budapesten rendeznek meg május 12-én. A részletes kiírásról és a versenyfordulók tematikájáról az MME oldalán lehet tájékozódni.

A madarak és fák napját először Chernel István ornitológus szervezte meg 1902-ben. Az azóta minden év május 10-én ünnepelt jeles nap célja, hogy felhívja a társadalom, különösen az ifjúság figyelmét az őket körülvevő élővilágra és a természetvédelem fontosságára.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.