Vihar – OKF: több száz épület megrongálódott, több ezer segélyhívást kaptak a tűzoltók

A szombati szélvihar miatt több mint 4800 segélyhívást kapott a katasztrófavédelem, 438 épület megrongálódott, mintegy 2700 helyszínen dolgoztak a tűzoltók a károk felszámolásán – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

 

 

Mukics Dániel vasárnapi közleményében azt írta: a tűzoltók szombat reggel óta folyamatosan dolgoznak, és mivel sokan csak vasárnap szembesülnek a károkkal, érkeznek az újabb bejelentések.

Az erős szél minden vármegyében okozott károkat, de a legtöbb munkát Somogy, Baranya és Tolna vármegyében adta a tűzoltóknak. A vihar sok helyen faágakat tört le, fákat döntött ki, amelyek utakra, kerítésekre, házakra, autókra dőltek. A szél és a kidőlt fák országszerte összesen 438 épületet rongáltak meg, közülük 292 lakóépület – tette hozzá.

A dunántúli vármegyékben és országosan iparbiztonsági operatív törzsek segítik a viharos időjárás okozta károk felszámolását, koordinálják a katasztrófavédelem közreműködését az elektromos hálózat helyreállításában. Jelentősen csökkent az ellátatlan fogyasztók száma, több helyszínen áramfejlesztők kihelyezésével segítette a katasztrófavédelem az érintett intézmények működését – közölte az OKF szóvivője.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.