Változás a lakásbiztosításoknál

(Budaörs, 2023. február 4. – Budaörsi Infó/Kiszámoló) Kijött egy új rendelet, ami a lakásbiztosításokat érinti, az ügyfelek számára kedvezően.

 

 

Az első változás, hogy nem lehet az ügynöki jutalék nagyobb, mint 20%. Az ügynök eddig is kb. ennyit kapott, igaz, a felettesei is kaptak utána jutalékot, gondolom most ennek is bele kell majd férnie a 20%-ba. (Bár lehet majd fizetni ezen túl marketing hozzájárulást, nyereményutat, stb.)

A lakáshiteleknél tájékoztatni kell majd a hitelfelvevőt a más lakásbiztosítások lehetőségeiről is, igaz, csak a fogyasztóbarát biztosításoknál. Ezek jellemzően sokkal drágábbak mint a normál lakásbiztosítások. Érdemes megnézni X biztosító normál és fogyasztóbarát biztosítási ajánlatát, 20-30%-kal olcsóbb a normál lakásbiztosítása. De a törekvés ettől még dicséretes, nem melegíthetnek a hitelfelvevőkre drága és rossz lakásbiztosítást a bankok, be kell mutatni, hogy vannak más lehetőségek is.

Már csak azért sem, mert mostantól a THM-nek, azaz a hitel költségeit mutató értéknek a lakásbiztosítás árát is tartalmaznia kell.

 

 

penz (1) forint gazdasag fizetes

 

Az éves fordulókor eddig is felmondhattad a lakásbiztosítást, mostantól márciusban is lesz egy plusz lehetőséged a váltásra. (Ha az évfordulód is akkor van, akkor így jártál. Talán több értelme lett volna félévente adni egy ilyen lehetőséget, az évfordulón és utána a hatodik hónapban is.)

Ami még meglepő, hogy nem tegnap éjféltől kell alkalmazni az új előírásokat, hanem csak április 30-tól.  

Véleményem szerint nagy földindulást nem fog okozni a változás (ahogy a fogyasztóbarát lakásbiztosítás sem okozott gyakorlatilag semmi változást), de mindenképp az ügyfelek kicsit jobban járnak.

 

 

(Budaörsi Infó/Kiszámoló)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.