Az Illyés Gyula Gimnázium diákjai örökbe fogadtak egy csimpánzt

(Budaörs, 2023. január 16. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium diákjai egy különleges lépésre szánták el magukat, örökbe fogadtak egy csimpánzt. 

A Jane Goodall Intézet névleges csimpánz örökbefogadás programjához csatlakozva, a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium most második alkalommal támogatja a kongói Tchimpounga rezervátumban élő csimpánzárvákat. A neves intézet állatvédelemmel (főként főemlősök védelmével) és környezeti neveléssel foglalkozik.

A névleges csimpánztulajdonosok Pozsonyi Enikő tanárnő 11.-es természettudomány órájára járó diákok, akik a tanárnő közreműködésével összegyűjtötték a névleges örökbefogadás árát (650 ft/fő).

Wounda, akit a csoport 1 évre örökbefogadott, végletekig legyengülve érkezett a rezervátumba, ahol mindent megtettek a megmentéséért. A csimpánzok között elsőként kapott vérátömlesztést, ezáltal felépült, megerősödött.

A csoport támogatásáért cserébe a Jane Goodall Intézet munkatársa, Kádár András elment az Illyésbe, és egy 2 órás előadás keretében mesélt a természettudományos csoportnak Jane-ről, a Jane Goodall Intézet munkásságáról, projektjeiről és a csimpánzok helyzetéről.

Az előadás keretein belül a diákok kipróbálhatták, hogy meg tudnak-e oldani olyan feladványokat, amelyekkel a csimpánzok megbirkóznak (eszközhasználat, memóriateszt).

Ide kattintva meg tudják nézni Wounda történetét bemutató videót

csimpanz2

(Budaörsi Infó/FB Illyés)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.