Meggyújtották az első adventi gyertyát

(Budaörs, 2022. november 27 – Budaörsi Infó)  A héten kezdődött az advent, a karácsonyra való lelki felkészülés négy vasárnapot felölelő időszaka. A templomokban országszerte advent első vasárnapjának liturgiáját tartják. 

 

 

Budaörsön 2022. november 26-án meggyújtották a Templom téren elhelyezett hatalmas adventi koszorún az első gyertyát.

Az idei évben elmarad a Budaörsi Advent elnevezésű programsorozat, de a Budaörs Karácsonya rendezvényt megtartják december 18-án.

 

 

budaorskaracsonya

 

advent2022_elsogyertya (9)


advent2022_elsogyertya (7)

 

 

Az adventi készület hagyománya a 4. századból ered, amikor a vízkeresztkor tartott keresztelések előtt háromhetes előkészületi időt tartottak. A következő században ez a várakozás átalakult: már a karácsonyra, Krisztus megszületésének ünnepére készültek lelkileg a keresztények az ünnepet megelőző hat héten keresztül, ebből rövidült le a négy vasárnapot átívelő adventi időszak.

A három lila és egy rózsaszín gyertyával feldíszített adventi koszorú hagyománya a közös karácsonyvárást segíti, nemcsak a templomban, hanem a családokban és más közösségekben is. A gyertyák színei szimbolikus jelentőséggel is bírnak: a lila a bűnbánatra, a rózsaszín az örömre utal.

 

 

advent2022_elsogyertya (8)

 

advent2022_elsogyertya (5)

 

advent2022_elsogyertya (4)

 

advent2022_elsogyertya (3)

 

advent2022_elsogyertya (2)

 

advent2022_elsogyertya (1)

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.