Gyalogátkelőhely létesül a Liliom és Farkasréti út sarkán Budaörsön

(Budaörs, 2022. november 20. – Budaörsi Infó) 2022. november 18-án helyszíni bejáráson vettünk részt két budaörsi önkormányzati képviselővel, Hauser Péterrel és Monostori-Kalovits Márkkal. A találkozó apropója természetesen nem egy sütizés volt a közeli cukrászdában, hanem a Liliom utca és a Farkasréti út találkozásánál folyó munkálatokat néztük meg.

 

 

A környékbeli lakók jelezték a képviselőknek, hogy zebrára lenne szükség az adott részen, mert a megnövekedett forgalom miatt balesetveszélyes az átjutás az út túloldalára.

Az út érinti mindkét képviselő körzetét, ezért közös közbenjárásuknak köszönhetően a munkálatok már el is kezdődtek.

 

 

zebra_liliom_utcasarka20221118 (1)

 

zebra_liliom_utcasarka20221118 (2)

 

Monostori-Kalovits Márk a Budaörsi Infónak elmondta, hogy egy középszigetes gyalogátkelőhely épül, aminek köszönhetően beláthatóbb lesz az átkelés a Tátra utca felé.

„Miután elkészül a zebra egy világító, lámpaoszlop is telepítésre kerül, hogy még jobban felhívja az autósok figyelmét a gyalogos közlekedésre. Két oldalt pedig úgynevezett világító sarkantyúkkal teszik még láthatóbbá az átkelőhelyet.”

 

 

zebra_liliom_utcasarka20221118 (3)

 

Hauser Péter hozzátette, hogy a gyalogátkelőhely építése mellett a járdaszakasz megújítására is szükség van.

„Az érintett területen egy rövid szakaszú járda van, ami régen volt felújítva, ezért azt is felmarják és térkővel rakják ki, majd pedig szegélyezik. A munkálatok a városi költségvetésből körülbelül 20 millió forintot emésztenek fel.”

 

 zebra_liliom_utcasarka20221118 (9)

 

A munkálatok december 15-ig kell befejeznie a vállalkozónak, de nem kizárt, hogy már korábban elkészül a járda és a zebra. Amint feloldják az útlezárást és átadják a forgalomnak az új gyalogátkelőhelyet, megírjuk olvasóinknak.

 

 

zebra_liliom_utcasarka20221118 (4)

 

zebra_liliom_utcasarka20221118 (7)

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.