Flashmob a Kálvária dombnál

(Budaörs, 2022. november 19. – Budaörsi Infó) 2022. november 17-én Budaörsön a Kálvária domb előtti téren egy száz fős csoport gyűlt össze a reggeli órákban esernyőkkel, hogy a szolidaritásukat fejezzék ki a pedagógusok és a jelenlegi oktatási/nevelési helyzet irányába.

 

 

Szilágyi Kitty óvodapedagógus a Budaörsi Infónak elmondta, hogy az akciójuknak az volt a célja, hogy az óvodák összefogásáról képet adjanak a budaörsi intézményeknek és Budaörs városának.

„Ez a mai nap az óvodai összefogásról szól, és a szolidaritásról, ami az iskolák irányában is megvalósul. A mai flashmob-on körülbelül 100 óvodai dolgozó vett részt. A mai teljes napi munkabeszüntetésben pedig körülbelül 150 fő.

 

 

esernyoflasmob_20221118 (1)

 

Most jött létre egy új kezdeményezésünk is, több oktatási szakemberrel, civillel és állampolgárral közösen, ami a Dialógus az Oktatásért nevet viseli. Jövő héten csütörtökön lesz az első ülésünk (2022.11.24.). Budaörs minden intézményének delegáltját meghívtuk.

A fenntartók is meghívásban részesültek és reményeink szerint meg is jelennek majd.

Az oktatási 9 pont delegáltjai is részt vesznek majd az eseményen. Bízunk benne, hogy eredményes lesz a diskurzus és folytatódhat a jövőben.”

 

 

esernyoflasmob_20221118 (5)

 

esernyoflasmob_20221118 (6)

 

Erről az új összefogásról már olvashattak a Budaörsi Infó Online-on:

 

A Dialógus az Oktatásért kezdeményezés célja, hogy konstruktív javaslatok segítségével előremutató megoldásoknak tudjanak hangot adni úgy, hogy minden érintettnek lehetőséget biztosítanak a felszólalásra.

A szervezők felhívásukban hangot adnak annak a meggyőződésünknek, hogy időszerű, és nagyon indokolt lenne, ha az iskolák, óvodák minden szereplőjének képviselői összeülnének, hogy kezdődhessen végre párbeszéd arról, hogy ki mit vár a XXI. százai magyar oktatástól, neveléstől.

Várják az oktatási kerekasztal megbeszélésekre minden budaörsi intézmény vezetőjét és a dolgozóinak, a szülőknek, a diákoknak és a fenntartónak a delegált képviselőjét.

 

 

esernyoflasmob_20221118 (7)

 

„Adjunk hangot a megoldásoknak együtt, mert az oktatás közös ügy!

Az üléseken megfigyelőként vesznek részt oktatási 9 pont megalkotóinak delegáltjai is.

Az oktatási kerekasztal megbeszélésről felvételek készülnek, hogy mindenki számára könnyen elérhető legyen kezdeményezésünk.” – tette hozzá Szilágyi Kitty.

 

A delegáltak ide kattintva, az űrlap kitöltésével tudnak jelentkezni.

 

A jelentkezés jóváhagyását követően visszaigazoló e-mailt küldenek ki az események résztvevőinek.

 

 

esernyoflasmob_20221118 (10)

 

esernyo

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.