Válságkezelő improvizációs sorozat indul a Pesti Színházban

Lesz, ami lesz címmel improvizációs sorozat indul a Pesti Színházban pénteken. A havonta jelentkező sorozat első estjén a Vígszínház művészei Borúra derű, avagy válságkezelési útmutató alcímmel fognak rögtönözni.

 

 

Havonta egy alkalommal a Vígszínház társulatának más-más tagjai a legkülönfélébb játékszabályok szerint, de mindenképpen a nézők aktív közreműködésével fognak improvizálni – olvasható a színház közleményében.

Október 28-án Borúra derű, avagy válságkezelési útmutató alcímmel Bach Kata, Brasch Bence, Halász Judit, Hegyi Barbara, Kovács Patrícia, Orosz Ákos, Ötvös András és Seress Zoltán fog játszani.

A társulat gazdasági, rezsi, szociális, pszichológiai, egzisztenciális, párkapcsolati válságok kezelésére ad útmutatót a Pesti Színházban. A napjainkat meghatározó, körülölelő, néha besötétítő, máskor abszurddá tevő válságok témájában fognak a színészek rögtönözni – áll a közleményben.

Az idei estek házigazdája Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója lesz, aki szerint az improvizáció az abszolút jelenidő. „Végül is ez az életünk, manapság egyre kiszámíthatatlanabb, mi fog történni a következő pillanatban. Nehéz uralni a jelent” – idézi az igazgatót a közlemény.

Amikor az ember improvizál, csak önmagából építkezhet, talán még többet árul el önmagáról, mint egy nagy klasszikus szerepben. „Ugrás az ismeretlenbe, csak a kollégában bízhatsz. Nincs író, sem rendező a háttérben kottával, instrukciókkal, vezérfonallal” – teszi hozzá.

„Felmegy az adrenalin és kilökődnek a mondatok. Vagy nem lökődnek ki, csikorog az agy, a néző számára azt hiszem, ez is szórakoztató” – jegyzi meg.

Mint fogalmaz, egy közös játék ez, ahol a nézőtéren ülő is végigpörgeti önmagában, mit mondana, merrefelé vinné a történetet. „Ezekre az estekre másképp készülünk, nevezetesen sehogy” – hangsúlyozza Rudolf Péter.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.