Elkészült a fekvőrendőr a Vak Bottyán utcában is

(Budaörs, 2022. október 21. – Budaörsi Infó) Pár hónappal ezelőtt egy balesetveszélyes helyzet okán  lakossági igény merült fel azzal kapcsolatban, hogy a sebességkorlátozás hatékonyabbá tétele érdekében, a Vak Bottyán utcában előre gyártott forgalomcsillapító küszöb kerüljön elhelyezésre.

 

 

Dr. Tóth Ferenc, a 4. számú körzet önkormányzati képviselője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy az utca forgalma főleg a reggeli és a délutáni órákban jelentős. Ismerve a forgalmi morált, fontosnak érezte az illetékes szakiroda a kérés kivizsgálását.

 

 

tothferenc2019

 

„Első körben helyi képviselőként egy kedves segítő lakó társaságában utána jártunk a helyi lakók körében – egy kérdőív segítségével –, hogy a már meglévő fekvőrendőrök mellett szeretnének-e még egy újabbat is.

A találkozások során sok olyan tapasztalatot megosztottak, amik csak erősítették az újabb fekvőrendőr jogosságát!

A felmérés során az utca lakóinak messze a többsége támogatta az új eszközt és azonnal jelentkezett olyan itt élő is, aki vállalta, hogy a háza előtt kerüljön kiépítésre. Ezt azért fontos hangsúlyozni, mert a küszöbön való áthaladás sok esetben nagyon hangos és bizony zavaró is tud lenni, főleg akkor, ha valaki nagy sebességgel hajt át rajta.

Pár nappal ezelőtt végre kihelyezésre is került az új forgalomcsillapító eszköz, amellyel megegyező kivitelűt az Önkormányzat már korábban sikeresen alkalmazott a környék több utcájában, pl. az Alsóhatár és a Kikelet utcában, valamint a Csillag utcában is.”

 

auto

 

Bízzunk benne, hogy az új fekvőrendőr még biztonságosabbá teszi az utca forgalmát, így segít a balesetveszélyes helyzetek elkerülésében.

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.