Táncosnők visszautasítása dühítette fel a Las Vegas-i késes támadót

Dühében cselekedett az a férfi, aki csütörtökön fényes nappal két embert halálra szúrt, hatot pedig megsebesített Las Vegas kaszinónegyedének központi sétányán, a Las Vegas Strip-en – olvasható a rendőrség szombaton kiadott jelentésében.

 

A haragját akarta kiengedni – mondta a rendőrségi kihallgatásán a gyanúsított, a 32 éves guatemalai születésű Yoni Barrios. A hatósági jegyzőkönyv szerint az dühítette fel, hogy kinevették.

A férfi a szemtanúk beszámolója szerint azután támadta meg az utcán tartózkodókat, hogy az ott turistákkal fotózkodó hivatásos táncosnők visszautasították, hogy vele is közös kép készüljön. A késelés során egy táncosnő is életét vesztette, a másik áldozat egy 47 éves helyi lakos volt. További hat ember megsebesült, akit kórházba vittek, közülük hármat kritikus állapotban. A támadáshoz a gyanúsított egy nagy konyhakést használt.

Az incidens után megpróbált elmenekülni, rövid üldözés után helyi biztonsági őrök és a rendőrök közösen fogták el a Nevada állambeli város központjában.

Az illetékes kerületi ügyész közölte, hogy a gyanúsított ellen kétrendbeli emberölés és hatrendbeli emberölési kísérlet miatt javasol vádemelést, és a legsúlyosabb büntetést kéri a bíróságtól a jövő heti meghallgatáson.

Az amerikai bevándorlási hatóság közlése szerint a férfi illegálisan tartózkodott az Egyesült Államokban, Kalifornia államban bűncselekmény miatt már elítélték. A rendőrségi dokumentumok szerint Los Angeles-i lakcíme volt, ahonnan két nappal korábban utazott Las Vegas-ba.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.