Laczik Zoltánt választották az MSZP budaörsi elnökének újabb két évre

(Budaörs, 2022. október 1. – Budaörsi Infó / Sajtóközlemény) Az MSZP budaörsi szervezete ismét Laczik Zoltánt választotta meg helyi elnöknek, akinek a megbízatása két évre szól. A szervezet tisztújító taggyűlése egyhangú szavazással döntött erről. Laczik Zoltán 2010 óta tölti be az elnöki tisztséget, jelenleg önkormányzati képviselő is. A vezetőség további tagjai: Hermann József alelnök és Matuszkáné Papp Ilona. A hírt sajtőközlemény útján közölte a helyi szervezet a Budaörsi Infóval.

 

 

Az MSZP alapszabálya szerint a helyi szervezet elnökének írásban kell pályáznia a tisztségre.

Laczik Zoltán pályázatában megköszönte tagtársainak, hogy együttes erőfeszítésekkel stabilizálni tudták az MSZP-szervezet helyzetét.

Laczik Zoltán leszögezte: tevékenységüknek elsősorban arra kell irányulnia, hogy a város megmaradjon a demokrácia szigetének, amíg az orbáni rendszer fennáll.

„A helyi szocialistáknak olyan szövetségi politikát kell folytatniuk, olyan összefogásra szükséges törekedniük, amelyre támaszkodva hosszabb távon is megőrizhető a köztársaságpárti oldal többsége az önkormányzatban. Ennek fontos állomása lesz a 2024-es önkormányzati választás.”

 

 

szajmaszkostestulet20200930 (18)

 

 

A párt országos körülményeit illetően megállapította, hogy az idei országgyűlési választások nyomán az MSZP talán soha nem volt még ennyire súlyos helyzetben, ám célszerű előre tekinteni. Új és gyorsan változó politikai helyzet van az ellenzéki térfélen, s az MSZP-nek úgy kell tevékenykednie, hogy versenyképes szereplője lehessen a hazai jövendőnek. Aláhúzta, hogy az orbáni politikai rendszert csak modern baloldali politikával és a demokratikus erők új alapokon történő összecsiszolásával lehetséges meghaladni. Ennek módja, szervezeti kerete, politikai tartalma azonban jelenleg még bizonytalan, és az előttünk álló másfél évben szükséges kialakulnia.

 

Az MSZP október 22-én tartja országos tisztújító kongresszusát, előtte felmenő rendszerben jelenleg a helyi, választókerületi és megyei tisztújítások zajlanak.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.