A képviselő-testületi ülésen történt – November elsejétől több hónapra bezár a Budaörsi Városi Uszoda

(Budaörs, 2022. szeptember 28. – Budaörsi Infó / budaors.hu) Energiakorszerűsítési felújítási munkálatok és az elszabaduló rezsi költségek miatt november elsejétől több hónapra bezár a Budaörsi Városi Uszoda. Többek között erről is döntöttek a rendkívüli képviselő-testületi ülésen.

 

 

Első napirendi pontként a Budaörsi Városi Uszoda és Sportcsarnok üzemeltetéséről határoztak a képviselők.

A testület a szeptemberi ülésen döntött a legnagyobb energiafogyasztó intézmény, az uszoda világításának korszerűsítéséről és napelem telepítési beruházásról, ESCO konstrukcióban.

Ennek a konstrukciónak az a lényege, hogy a beruházást egy vállalkozó cég hitelezi meg és a megrendelő bérli az eszközöket a futamidő végéig. Ilyen megoldással valósult meg évekkel ezelőtt a teljes városi közvilágítás korszerűsítése a városban.

Előnye, hogy nem igényel azonnali beruházási forrást, de évekig kell fix költségként fizetni a bérleti díjat.

 

 

varosi_uszoda

 

Miután megvizsgálták a két beruházás pénzügyi vonzatát, a napelem telepítést továbbra is ESCO konstrukcióban tervezik megvalósítani, azonban a világításkorszerűsítés, átépítést saját forrásból. A beruházás idejére, november 1-től több hónapra bezárják az uszodát.

A döntés alapja részben a felújítási munkálatok elvégzése, részben a drasztikusan emelkedő energiaárak. Az uszoda kültéri strandmedencéjének teljes körű burkolatfelújítási munkáinak elvégzését is jóváhagyta a testület.

Elfogadták a Rezeda utcában található önkormányzati ingatlan kerítésének helyreállítására forrás biztosítását.

A Pagony Óvoda bővítésének megvalósíthatósága érdekében 2022.07.19-én kötött támogatási szerződés módosítását szintén elfogadta a testület.

Ugyancsak jóváhagyták a képviselők az Esély Szociális Társulás Szociális és Gyermekjóléti Központ feladatainak ellátása céljából 2019-ben kötött ingatlanhasználati szerződés meghosszabbítását.

 

 

(Budaörsi Infó/budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.