Mi történt a nyáron Budaörs keleti részén?

 

(Budaörs, 2022. szeptember 21. – Budaörsi Infó) A hivatalos mérések kezdete óta a legforróbb nyarunkon vagyunk túl. Természetesen ezalatt is sok minden történt Budaörs 4. választókerületében. Ezzel kapcsolatban a körzet önkormányzati képviselőjét, Dr. Tóth Ferencet kérdeztük.

 

 

A Budapesti úti közlekedést egész nyáron befolyásolta az, hogy a Fővárosi Vízművek Zrt. megbízásából alvállalkozói kivitelezésben vízvezeték rekonstrukciós munkálatokat végeznek a Szellő utca és az Alsóhatár utca közötti szakaszon, mivel a kiváló vízminőség folyamatos fenntartása érdekében elengedhetetlen a vízhálózat tervszerű felújítása.

Dr. Tóth Ferenc, a Budaörsi Infónak elmondta, hogy fontos eredménynek tartja, hogy a sok levelezés és telefonálgatás után a Fővárosi Csatornázási Művek levágatta a már Budapesthez tartozó Spanyolréti-árok gaztengerét, ami tele volt allergén, és így egészségre veszélyes növényzettel.

 

 

tothferenc2019

 

„Évente – sajnos – csak kétszer tudják levágatni a hatalmas gazt, ennyire van pénzük. Az Alsóhatár, a Kikelet és a Pántlika utca lakói sokat panaszkodtak az áldatlan állapotok miatt.

Az elmúlt hónapban történtek közül még fontos kiemelnem azt is, hogy áthelyezték az üveggyűjtő konténereket az Aradi utcától a Kereskedők útjához, mivel rendszeresen előfordult, hogy nem rendeltetésszerűen használták őket.

Sok minden történt a Csicsergő Oviban is. A nyáron a labdapálya mellé labdafogó háló került, valamint új ételliftet építettek ki, aminek a segítségével a gyerekek étkeztetése komfortosabb lett, a felső emeletre így könnyebb az étel feljuttatása.”

 

Milyen egyéb, említésre méltó beruházások voltak az elmúlt időben?

Energiahatékonysági fejlesztésekre 140 millió forint pályázati úton nyert pénz állt rendelkezésre, ezek a beruházások a Csicsergő óvodát és a könyvtárat érintik. Ennek segítségével az épületben napelemes rendszer kerül telepítésre, így az üzemeltetéshez szükséges villamos áram előállítása megújuló energia segítségével történik majd. Sőt, az intézmény előtt egy zebra kiépítése is a tervekben szerepel a Tavasz utca végén.

A környéken a legnagyobb híre és – talán mondhatom – sikere is, a két új fekvőrendőrnek lett az Alsóhatár valamint a Csillag utcában. Nagyban sikerült csillapítani a balesetveszélyes helyzeteket, de természetesen fokozottan figyelni kell a közlekedés biztonságára a jövőben is, hiszen a forgalom hatalmas az egész városban.”

 

Mozgalmasan telt a nyári időszak a felújítások terén, bízunk benne, hogy a fejlesztések a továbbiakban is hasonló aktivitással folytatódnak majd. Ha a körzetet érintő aktuális problémákkal, fejlesztésekkel kapcsolatban kérdésük lenne, azt küldjék el bizalommal szerkesztőségünk e-mail címére (budaorsiinfo@gmail.com), vagy közvetlenül a körzet képviselőjének, Dr. Tóth Ferencnek (toth.ferenc@budaors.hu).

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.