Szerdán lesz az első ingyenes konzultáció a budaörsi Városházán a helyi KATA-soknak

(Budaörs, 2022. augusztus 11. – Budaörsi Infó / budaors.hu) Több alkalommal ingyenes szakmai konzultációt biztosít az önkormányzat a lakosság részére – írja a város honlapja.

 

 

Budaörs Önkormányzata ingyenes szakmai konzultációt biztosít a lakosság részére a KATA-ból való kilépés alternatíváinak megismerése céljából.

A tanácsadást a témakörben elméletben és gyakorlatban is felkészült, praktizáló okleveles könyvvizsgáló tartja.

Az előadások és konzultációk helyszíne a Budaörsi Polgármesteri Hivatal II. emeleti nagyterme (2040. Budaörs, Szabadság út 134.).

A konzultációkon egy rövid, összefoglaló szakmai előadást követően lehetőség van kérdéseket feltenni, illetve a szakember igény szerint személyre szabottan négyszemközt válaszol a felmerült kérdésekre.

 

Az előzetes igényfelmérés alapján az előadás-sorozatot négy alkalomra tervezik.

 

Az első és második tanácskozás időpontjai:

– 2022. augusztus 17. délután 14 óra

– 2022. augusztus 18. délelőtt 9 óra

 

 

kata

 

A további konzultációk időpontjának kijelölésére az eseményen szerzett információk és a résztvevők igényeinek figyelembevételével kerül sor.

A Polgármesteri Hivatal szakembereinek előzetes információi alapján az Önkormányzat vezetői azt az álláspontot alakították ki, hogy szükséges a KATA ról való átállás valamennyi alternatívája adójogi és adó-elszámolási vonzatainak rövid összefoglalása az érintettek számára – olvasható a város honlapján.

Az eddig folytatott eszmecserékből, beszélgetésekből ugyanis azt a következtetést vonták le, hogy a kérdéskörben jogszabály-értelmezési problémák is zavarják a megfelelő döntéseket.

 

 

varoshaza_polgarmesteri_hivatal2_budaors_2021okt27

 

 

Az Önkormányzat közleményében azt írta, hogy kötelességük felhívni a figyelmet arra, hogy az interneten és a Facebook-on, – akár könyvelőirodák által jegyezve – kiadott tájékoztatók és számítások egy része kisebb, vagy nagyobb mértékben téves információkat és pontatlan számításokat is tartalmaz.

A választható adónemek előnyeiről és hátrányairól a szakember a konzultációkon szakmailag megalapozott, ám közérthető módon ad tájékoztatást. A tanácsadással egybekötött előadás tartalma, módszertana és formája az érdeklődök igényeitől függően menet közben is változhat, az előadó abszolút rugalmasan kezeli a problémakört.

Minden érintettet és érdeklődőt szeretettel meghívunk az eseménysorozatra, mivel úgy érezzük a jelenlegi bonyolult jogszabályi környezetben egy esetlegesen szakmailag megalapozatlan döntés emberek és családok sorsát befolyásolhatja negatív irányban. Önkormányzatunk a tanácsadási tevékenységgel abban kívánja támogatni a budaörsi lakosokat, hogy hiteles és mindenre kiterjedő ismeretanyagot szerezzenek az ellőttük álló, életminőségüket jelentős mértékben befolyásoló döntéseik meghozatalához.”

 

 

2019_08_varoshaza (30)

 

A konzultáción való részvétel ingyenes.

 

(Budaörsi Inó/budaors.hu)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.