Esőt is hoz a hétvégén érkező hidegfront

Nem csak lehűlésre, esőre is számítani kell a hétvégén érkező hidegfront nyomán – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

 

 

Pénteken többórás napsütés várható, majd késő délután északnyugat felől erősebben is megnövekszik a felhőzet. Délutánig legfeljebb néhol fordulhat elő csapadék, majd délutántól északon, északnyugaton, valamint a keleti határszélen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A szél nagy területen lesz élénk, zivatarok környezetében átmenetileg erős lökések is lehetnek. A minimumok 15 és 21, a maximumok 32 és 37 fok között alakulnak.

Szombaton érkezik a markáns hidegfront, amelynek nyomán nyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, és sokfelé várható eső, zápor, zivatar. A front érkezése előtt délelőtt a keleti megyékben süthet ki több órára a nap, illetve a felhőzet csökkenését követően Nyugat-Magyarországon lehet némi napsütés. A légmozgás élénk, erős, zivatarokban viharos lehet. A hajnali 16-22 fokról többnyire 26-34 fokig melegszik fel a levegő, de Nyugat-Magyarországon néhol ennél pár fokkal kevesebb is lehet.

Vasárnap a keleti területeken még többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar, másutt többórás napsütés várható. Sokfelé megerősödik, a középső országrészben és a Dunántúlon viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 19, a csúcsérték 22 és 28 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.