Déryné Fesztivál – Tíz helyszínen több mint ötven ingyenes, színházi, zenei és családi program

Tíz helyszínen több mint ötven ingyenes, színházi, zenei és családi program várja a közönséget Sátoraljaújhelyen és környékén július 20. és 24. között a 2. Déryné Fesztiválon.

 

A két éve indult Déryné Program olyan hiánypótló kezdeményezés, amely összetett módon nyújt támogatást a színházi szakma eddig perifériára szorult területeinek – emlékeztettek az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményükben a szervezők.

Mint hangsúlyozták, a program igyekszik széles körben megszólítani a magyar színházi élet résztvevőit, felkarolva a kőszínházak mellett az alkotótársulásokat, a befogadó intézményeket és a kultúrafogyasztókat is.

Ezen misszió mentén hívta életre tavaly Kis Domonkos Márk, a Déryné Program igazgatója a Déryné Fesztivált Sátoraljaújhelyen. Az első fesztivál a pandémiás időszakot követően is kimagasló látogatottságot ért el, 2500 néző vett részt a rendezvényen – idézték fel a közleményben.

A szervezők kiemelték, hogy idén a korábbinál is szélesebb műfaji palettával, a színházi előadások mellett koncertekkel, táncszínházzal, családi programokkal és interaktív játékokkal készülnek.

A Déryné Társulat saját előadásai – Sütő András Balkáni Gerle és Weöres Sándor Holdbeli csónakos című darabjai – mellett látható lesz a Déryné Program produkciójában Petőfi Sándor János vitéze, valamint a Fabók Mancsi Bábszínháza, a Zenthe Ferenc Színház és az Aradi Kamaraszínház egy-egy produkciója is.

Két darabbal tér vissza a CSAVAR Színház, illetve Dánielfy Gergő is bemutatja a Szimpla vágyak című “mono-musicalt”.

A színház mellett idén is szerepet kap a tánc, ezúttal az Urban Verbunk érkezik majd a Völgyszínházba a Rózsa story című előadással.

A közlemény szerint a fesztivál zenei kínálatára is a sokszínűség a jellemző, a népzene mellett helyet kap ugyanis a világzene, a bluesos folk rock, az etno-funk és a csángó-boogie is.

Fellép Szabó Balázs bandája, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, a Kerekes Band, érkezik a Sentimento, a Gipsy Jazz Five, a Beatangok, a Valami Swing, Erdős Fruzsi, a Talamba, a Hutchky & Stars és a Resti Kornél zenekar mellett Papp Sándor és Ritter István, valamint Újhelyi Kinga és zenekara, koncertet ad továbbá a Csík zenekar is.

Széphalmon a Magyar Nyelv Múzeuma park ad otthont a családi programoknak, köztük a Petőfi-kertnek, ahol a gyerekek ügyességi vetélkedőben, János vitéz tematikájú foglalkozásokon vehetnek részt, de artistákkal, bohóccal, mesemondóval is találkozhatnak, valamint báb- és hangszerbemutató is helyet kap a széphalmi programban.

Ezen felül lesz népi játszóház, népi mondókák és Kerekítő foglalkozásokon is várják a legkisebbeket.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.