Tizenkét notebook-ot adományoztak gyermekotthonoknak Budaörsön

(Budaörs, 2022. június 29. – Budaörsi Infó) Egy céggel együttműködésben a Digitális Esélyegyenlőség Alapítvány laptopokat ajándékozott a budaörsi és törökbálinti érdekeltségű, Fővárosi Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthonok három Lakásotthonának 2022 júniusában, mellyel az ott lakó, hátrányos helyzetű gyerekek digitális esélyegyenlőségét tudják javítani. 

 

 

Az adományozók közleménye szerint a jelenlegi adományozás kifejezetten a digitális esélyegyenlőség jegyében valósul meg, azaz abban próbálják támogatni az otthon lakóit, hogy minél többen hozzá tudjanak férni hasznos digitális tartalmakhoz, illetve élvezetesebben tudják eltölteni a sokszor hosszúra nyúló szünidőt.

A notebook-ok alkalmasak lesznek az iskolai időszak támogatására is, hiszen a gyerekeknek egyre több feladatot az online térben kell megoldaniuk, mely mostantól zökkenőmentesebben zajlik majd. A laptopok könnyebben mozdíthatóak az asztali gépeknél, ezért az otthonok lakói egymás között rugalmasabban tudják használni.

 

 

Pozsonyiut_adomany202206

pozsonyiut_adomany2022

 

Mind a Digitális Esélyegyenlőség Alapítvány, mind az együttműködő Kft. informatikával kapcsolatos területen tevékenykedik, ezért elmondásuk szerint, nagy öröm számukra, hogy hátrányos helyzetben lévő gyermekek digitalizációs készségeit és hatékony oktatási eszközökkel történő ellátását segíthetik a közvetlen környezetünkben.

A biztonságos internethasználat feltételeit a Gyermekotthon szakértője biztosítja a leendő felhasználóknak – tudtuk meg a budaörsi lakóotthonban.

 

 

Pozsonyiut_adomany202206

 

Pozsonyiut_adomany202206

 

A Budaörsön és Törökbálinton működő Gyermekotthon három Lakásotthonában összesen 36 állami gondozásban lévő gyermek nevelkedik, akik számára hatalmas előrelépést jelent, hogy újabb kapuk nyílnak meg a nagyvilág felé.

 

Köszönet érte az adományozóknak!

 

 

Pozsonyiut_adomany202206

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.