Húsz pénzérmét nyelt le gazdája pénztárcájából egy kiskutya

Húsz pénzérmét nyelt le gazdája pénztárcájából egy 12 hetes bichon frisé kutya Angliában, sürgősségi műtéttel segítettek rajta.

 

 

 Daisy nem tett semmi szokatlant, csak azt, amiben a kölyökkutyák a legjobbak: megette, amit nem szabad – írta a The Guardian online kiadása kedden.

Gazdája akkor kezdett aggódni, amikor a bichon frisé hányt és nem akart enni – közölte a PDSA brit jótékonysági állatorvosi szervezet. Daisyt megvizsgálták, megállapították, hogy a gyomrával van baj. Elzáródásra gyanakodtak, ezért elaltatták és megröntgenezték.

A felvételen az látszott, hogy a kiskutya egy marék pénzérmét nyelt le: 13 egypennyst, három ötpennyst, két húszpennyst és két egyfontost, összesen 2,68 fontot (1249 forint).

Amikor az állatorvos a diagnózissal felhívta a gazdát, a Derbyben lakó Ivanát, az elmondta, el se hiszi, hogy a kutyája ennyi pénzt lenyelt. “Nem találtam a pénztárcámat. Mindenhol kerestük már, de eszünkbe se jutott, hogy Daisy a bűnös. Fogalmam se volt, hogy egy kisutya ilyesmit is megeszik. Nagyon megrémültünk, hogy elveszíthetjük” – mondta a Guardiannek.

A sürgősségi műtét sikeres volt, Daisyt fájdalomcsillapítókkal és antibiotikumokkal engedték haza másnap.

A PDSA derby állatkórházának ápolónője, Sally Frith szerint Daisy rekordot döntött: “nem hittük, hogy ennyi érmét le tudott nyelni egy ilyen kicsi állat”.

Az érmék elzáródást okoztak, ami beavatkozás nélkül végzetes lett volna az állatorvosok szerint.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.