Tehetségtámogató programot indít rászoruló diákoknak a Corvinus Egyetem

Illyés Gyula Program néven egyéves, intenzív tehetségtámogató képzést indít a Budapesti Corvinus Egyetem olyan érettségizett fiataloknak, akiknek egyik szülője, nevelőszülője sem diplomás, és még nem vették fel őket egyetlen felsőoktatási intézménybe sem.

 

Az intézmény közleménye szerint a programban részt vevő hallgatók térítésmentesen kapnak intenzív angol nyelvi és matematikai felkészítést, továbbá 10 hónapon keresztül havi nettó 130 ezer forint ösztöndíjat. Emellett az egyetem térítésmentes kollégiumi elhelyezést, napi egyszeri meleg étkezést, mentorálást, havi Budapest-bérletet és a vidékre való hazautazás költségeinek havi egyszeri megtérítését, a tanuláshoz pedig laptopot, valamint telefon- és internet-előfizetést biztosít a tanulóknak.

A majdnem 5000 euró (1 885 600 forint) értékű képzés célja, hogy a hátrányos helyzetből indulók is megfelelő támogatást kapjanak a sikeres egyetemi felvételhez – írták.
Ismertették: a jelentkezéshez magyar állampolgárság és minimális szintű angol nyelvtudás szükséges.

További információk a https://www.uni-corvinus.hu/fooldal/hello-corvinus/felkeszito-kurzusok/corvinus-illyes-gyula-program oldalon találhatók.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.