Elon Musk lett a Twitter legnagyobb részvényese, miután megvásárolta a cég több mint 9 százalékát

A Twitter közösségi portált üzemeltető vállalat részvényei tovább emelkedtek a héten, miután Elon Musk, az elektromos gépkocsik gyártásáról híres Tesla cég vezérigazgatója megvásárolta a mikroblogot működtető közösségimédia-vállalat részvényeinek 9,2 százalékát – adta hírül a The Wall Street Journal.

 

A mérsékelt jobboldali amerikai üzleti-politikai napilap online cikke szerint ezzel Elon Musk vált a Twitter legnagyobb részvényesévé. A lap szerint Musk csaknem 3 milliárd dollárt fizetett a részvényekért.

A vállalat kedden azt is bejelentette, hogy a Tesla vezérigazgatója helyet kap a Twitter igazgatótanácsának tagjai között.
Amerikai sajtójelentések szerint Musk a mikroblog-szolgáltató munkája minőségének javítását ígérte. “Az elkövetkező hónapokban jelentősen javÍtani szeretném a Twittert” – fogalmazott a Twitteren Elon Musk, aki nemrégiben bírálta a platformot, mert szerinte nem teszi lehetővé a szólásszabadságot. Egyben azt sejttette, hogy visszaállítják Donald Trump volt elnök Twitter-fiókját.

A Twitter 2020-ban kitiltotta Donald Trumpot.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.