Elon Musk a világ leggazdagabb embere a Forbes szerint

Elon Musk, a Tesla járműipari cég és a Space X űripari vállalat alapítója megelőzte az Amazon alapítóját és korábbi vezérigazgatóját, Jeff Bezost a Forbes világ leggazdagabb embereinek listáján.

 

Musk nettó vagyona a március 11-iki állapot szerint 219 milliárd dollár volt. Ez még nem tartalmazza Musk nemrégiben megszerzett, 9,2 százalékos Twitter-részesedését.
Bezos nettó vagyona 171 milliárd dollár volt, ezzel a második helyet szerezte meg a listán. Bezos volt a világ leggazdagabb embere az elmúlt négy évben.

A világ 5 leggazdagabb embere közé tartozik még a francia Bernard Arnault (158 milliárd dollár), valamint az amerikai Bill Gates (129 milliárd dollár) és Warren Buffett (118 milliárd dollár).
A Forbes által 36. alkalommal készített összeállítás adatai azt mutatták, hogy a listán szereplő dollármilliárdosok teljes nettó vagyona 12,7 ezermilliárd dollárra esett a 2021. évi 13,1 ezermilliárd dollárról. Maga a lista pedig 87 hellyel rövidült – 2668 emberből állt, miközben 1000 milliárdos még gazdagabb lett, mint egy éve.

Az orosz milliárdosok vagyona több mint 260 milliárd dollárral csökkent. Az idei listán továbbá 34-gyel kevesebb orosz állampolgár szerepel, összefüggésben az Ukrajna elleni orosz háború miatt elrendelt nyugati szankciókkal, ami igencsak érzékenyen érintette a “kőgazdag” oroszokat.

Az idei listán 87-tel csökkent a kínai milliárdosok száma is.
A listára 236 új milliárdos került fel, először például Barbadosról, Bulgáriából, Észtországból és Uruguayból.

A 2668 milliárdosból 327 volt nő, a Forbes szerint tavaly 328-an voltak. A leggazdagabb nő a L’Oréaltól Francoise Bettencourt volt, akinek a vagyona 74,8 milliárd dollár.
A Forbes számításai szerint a legtöbb női milliárdos az Egyesült Államokban van, számuk 90, Kínában 63, Németországban pedig 35.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.