A nők helye a tudományágakban – Konferenciát rendez három kulturális intézet

Tudományos konferenciát szervez a Francia Intézet a Cervantes Intézettel és az Olasz Kulturális Intézettel együttműködésben, melynek témája a nők helye a tudományágakban – közölte a Francia Intézet.

 

 

Lehetséges-e nemek közötti egyenlőség a tudományban? Ma milyen helyet töltenek be a nők a tudományos ágazatokban? Többek között ezekre a kérdésekre is keresi a választ a Nők a tudományban – Sapere aude! című konferencia, amit március 10-én és 11-én rendeznek meg a Francia Intézetben.

Mint írják, a Sapere aude! Horatiustól kölcsönzött latin kifejezés, szó szerint azt jelenti: “Merj tudni!”.
Az ingyenesen látogatható eseményen nyolc tudósnő osztja meg szakmai és személyes tapasztalatait a tudomány világában játszott szerepükről.

A tájékoztatás szerint az eseményen előadó spanyol, olasz, francia és magyar tudósok szakmai életútjukkal mutatnak példát arra, hogy miként lehet nőként kimagasló szakmai eredményt elérni a tudományos életben.

Az előadók beszélni fognak karrierjükről, tanulmányaikról, munkájukról és a nemek közötti korlátok leküzdésének lehetséges módjairól is.

 

A konferenciáról további információhttps://www.franciaintezet.hu/hu/cikkek/egyetem-es-kutatas/programok/nok-a-tudomanyban.html oldalon érhető el.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.