Jótékonysági és irodalmi programokat rendeznek vasárnap a Rex Állatszigeten

Egész napos jótékonysági és irodalmi programok, játékok, előadások is várják az állatbarátokat a Rex Állatszigeten Újpesten vasárnap a macskák február 17-i világnapja alkalmából.

 

 

A jótékonysági MacskakávéZOO-ban egész nap gazdikereső macskák társaságában kávé vagy tea elfogyasztása mellett 1000 forinttal, az előadások idején pedig 1500 forint adománnyal támogathatják az állatbarátok a Rex Kutyaotthon Alapítvány működését – tájékoztatta az alapítvány szerdán az MTI-t.

Mint írják, az egész napos rendezvény örökbefogadási szándék esetén is jó alkalom arra, hogy a cica és jövendőbeli gazdája egymásra találhasson.

A gyerekeket cicás versek, mondókák és színezők, a felnőtteket cicákról, kandúrokról szóló irodalmi szösszenetek is várják. Tóth Eszter habilitációs kutyakiképző, macska tréner két előadást is tart a nap folyamán Képezhető házi oroszlánok, valamint Utánzó macskák címmel.

 

 

mano_kutya_macska

 

Az újpesti Állatszigeten jelenleg mintegy 80 macska várja szerető gazdáját. A Rex Alapítványnál idén 5. alkalommal megszervezett Jótékonysági MacskakávéZOO kitűnő lehetőséget teremt arra, hogy a látogatók többet megtudjanak az állatokról és megismerhessék a cicaotthon lakóit. A rendezvényen való részvétel védettségi kártya felmutatásával, fényképes igazolvány bemutatásával és maszk használatával lehetséges.

 

A mai házimacskák őseit valószínűleg elsőként az ősi egyiptomiak háziasították nagyjából 5000 évvel ezelőtt. Később a gabonatárolók őrzésére használták, de társként is nagy becsben tartották őket.

Az ókorban Bastet istennő megtestesüléseként olyannyira tisztelték a macskát, hogy egy macska elpusztítása halálbüntetést vont maga után. Ugyanakkor a középkori Nagy-Britanniában üldözték őket, mivel ravasznak és baljósnak, így gonosznak tartották ezeket az állatokat, elsősorban a fekete macskákat. A nyugati kultúrában csak a 18. században váltak újra elfogadottá. Azóta pedig méltán váltak népszerű kedvencekké – áll a közleményben.

 

(Budaörsi Infó / mti)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.