Országos határrendészeti összesítő

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. január 30-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 192 határsértőt tartóztattak fel és 243 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

 

 

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 9 esetben összesen 36 határsértőt tartóztattak fel Bácsborsód, Mélykút, Mohács-Újmohács, Kiskunmajsa, Kelebia, Madaras, Hercegszántó-Hóduna, Homorúd és Tompa közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 24 esetben összesen 147 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke, Ásotthalom, Ruzsa, Mórahalom és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén.

Fejér megyében, Dunavecse és Előszállás külterületén 4,  Vas megyében, Szombathely külterületén 2,

Pest megyében, Inárcs külterületén 3 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, török, pakisztáni, tunéziai, iraki, egyiptomi, bangladesi és koszovói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 13 esetben összesen 243 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 8 esetben 91 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 5 esetben 152 főt.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 4 ember ellen, míg tiltott határátlépés miatt 2 személy ellen indult büntetőeljárás.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.