A helyi közösségek tehetségtámogató szerepére hívják fel a figyelmet

A helyi közösségek támogatói szerepére hívja fel a figyelmet a Nemzeti Tehetség Program (NTP) második alkalommal elindított kampánya novemberben, a helyi tehetségtámogatás hónapjában.

 

 

Az NTP közleménye szerint egy tehetség kiteljesedésében kiemelt jelentősége van annak, hogy a legszűkebb környezetétől mennyi odafigyelést, biztatást, szakmai támogatást kap.

A települések sokféleképpen támogathatják a kiemelkedően tehetséges fiatalokat, például ösztöndíjakkal és elismerésekkel segíthetik őket, bemutatkozási lehetőséget nyújthatnak a különböző kulturális, művészeti, sport és egyéb területeken kiemelkedő teljesítményt nyújtó gyermekeknek, csoportoknak és közösségeknek – írták.

Ismertették, hogy a kampányban interjúkkal, beszélgetésekkel és a közösségi médiafelületeken kisfilmekkel mutatják be azokat az önkormányzatokat és szervezeteket, amelyek kiemelkedően támogatják a tehetséges diákok és mentoraik, mestereik munkáját. A program közösségi oldalain bemutatkozik például a Tehetségbarát önkormányzat díjjal elismert Zalaegerszeg – tették hozzá.

A Nemzeti Tehetség Program évente mintegy 350 ezer magyarországi és külhoni tehetséges magyar fiatalt támogat. 2009-2021-ben több mint 16 ezer projektről mintegy 24 milliárd forint értékben született támogatói döntés.

A program az adófizetők 1 százalékos felajánlásából és központi költségvetési forrásból valósul meg, amelynek köszönhetően 2022-ben mintegy 4,4 milliárd forint áll majd rendelkezésre a tehetségek támogatására – olvasható a közleményben. mti

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.