BKK: szerda éjjel kezdődik a Blaha Lujza tér aszfaltozása

A terveknek megfelelően csak 22 óra után, és főleg az őszi iskolai szünetben végzik el a befejező munkákat a Rákóczi út és a Nagykörút csomópontjában; október 20-án és 21-én, valamint október 26-ától 28-áig éjszakánként aszfaltoznak a Blaha Lujza térnél, hogy az a lehető legkisebb mértékben érintse a közúti forgalmat – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

 

 

A csomópontban és annak közvetlen környezetében – a nagyobb forgalomkorlátozás szeptemberi feloldása után – október utolsó heteiben várhatók ismét a kereszteződés egészét érintő munkák, ekkor fejezik be az útburkolat végleges kopórétegének terítését.

Az útépítést azonban éjszaka, és elsősorban az őszi iskolai szünetben végzik el, hiszen ezekben az időszakokban a legkisebb ott a forgalom – írták.

Az aszfaltozást a Rákóczi út és a Nagykörút csomópontjában 22 óra és 5 óra között végzik majd, és a munkavégzés idején a Rákóczi úton és a Nagykörúton irányonként egy-egy forgalmi sáv lesz járható.

Közölték azt is, folytatódik a közműépítés a Blaha Lujza téren: a víz- és csatornahálózat, a közvilágítás, a forgalomtechnika és a kamerahálózat alépítményei is készülnek.

Elkezdődött a gombaszökőkút, valamint a nagy szökőkút vasbeton szerkezetének építése. A süllyesztett kukatárolók felszín alatti aknája és a gombaszökőkút vízgépészeti aknája már szerkezetkész, és elkészült mindhárom növénykazetta szerkezete is – írták.

A Blaha Lujza tér felújítása várhatóan jövő év őszére készül el – írta a BKK.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.