Irodalmi pályázatot hirdet a PesText fesztivál

Jeligés szépirodalmi pályázatot hirdet a PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál. A pályázat hívószava a “buborék”, műfaji megkötése nincs.

 

A szervezők keddi közleménye szerint a pályázatra kortárs szerzők magyar nyelvű műveit várják legfeljebb 6000 leütés terjedelemben, a buborék témakörében. A pályázat zsűrizése két körben zajlik. Alapos előválogatást követően a legjobb tizenegy pályamű kerül az elismert szakemberekből álló főzsűri elé. Idén Szabó T. Anna, Mécs Anna és Dániel András dönt a szakmai díjról.

A legjobb írások közül egy elnyeri a zsűri fődíját, egy pedig közönségdíjat kap. Mindkét írást lefordítják angolra, valamint megjelenik a fesztivál zinjében is. A díjazott pályaművek szerzői bruttó 200-200 ezer forint jutalomban részesülnek, és meghívást kapnak a PesText fesztiválra.

A pályaművek beküldésének határideje június 1. Szerzőként egy-egy írást lehet benyújtani. Kizárólag jeligés pályázatot fogadnak el, a beküldött dokumentumon nem szerepelhet a szerző neve. A közönségdíjra bárki szavazhat július 13. és augusztus 10. között.

A világirodalmi fókuszú PesText harmadik alkalommal valósul meg Budapesten szeptember 22. és 26. között.

A pályázat részletei a fesztivál weboldalán (pestextfestival.hu) olvashatóak – írják az MTI-hez eljuttatott közleményben. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.