Bukovszki Tünde (Budaörsi TK) harmadik helyezést ért el a sprint távú duatlon ob-n

A magyar triatlon válogatott két oszlopos tagja, Bicsák Bence, illetve Bragmayer Zsanett nyerte a sprint távú duatlon országos bajnokságot szombaton, Balatonbogláron. Viszont a budaörsi indulónak sincs oka szégyenkezni, hiszen  Bukovszki Tünde (Budaörsi TK) a harmadik helyen végzett. Gratulálunk!

 

 

Bicsák 53:15 perc alatt teljesítette az 5 kilométer futásból, 20 kilométer kerékpározásból és befejezésként 2,5 kilométer futásból álló távot. Másodikként a triatlon válogatottnál szintén számításba vett Dévay Márk, míg harmadikként Kovács Gyula ért célba.

Bicsák Bence elmondta: bár végre tudták hajtani az eredetileg eltervezett felkészülésüket, ennek ellenére egyelőre még csak keresi a versenyformáját a hosszú nemzetközi szünet után.

„Nagyon kellenek az ilyen felhozó viadalok, hogy utolérjük önmagunkat. Márkkal nagyot versenyeztünk, gratulálok neki és mindenkinek másnak is” – mondta.

 

A nőknél győztes Bragmayer a mezőnyben egyedüliként ért célba egy órán belül (59:07), őt Sárszegi Noémi és Bukovszki Tünde követte.

Bragmayer kiemelte: jó formában érzi magát, és folytatja felkészülését a triatlonosok hamarosan újra induló olimpiai kvalifikációjára.

„Május közepén Jokohamában állok rajthoz, bízom benne hogy megerősítem a kvalifikációs pozíciómat. Idén az olimpiáig már az összes versenyem Tokió jegyében zajlik” – közölte.

 

 

Eredmények:

 

férfiak:

1. Bicsák Bence (Pécsi SN Zrt) 53:15 perc
2. Dévay Márk (Trion SC) 53:41 p
3. Kovács Gyula (Tiszaújvárosi TK) 54:40 p

 

nők:

1. Bragmayer Zsanett (Team Újbuda) 59:07 perc
2. Sárszegi Noémi (Pécsi SN Zrt) 1:01:09 óra
3. Bukovszki Tünde (Budaörsi TK) 1:01:15 ó

 

 

(MTI/a fotó illusztráció)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.