Koronavírus – Gyakrabban közlekedik több fővárosi tömegközlekedési járat

A koronavírus-járvány miatti intézkedésekhez igazodva továbbra is tanszüneti menetrend van érvényben a fővárosi közösségi közlekedésben, mivel azonban a kijárási tilalom kezdete este tíz órára tolódott, már szerda estétől járatsűrítések lesznek a legforgalmasabb belvárosi, valamint a metrókapcsolatot biztosító járatokon – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

 

A kedd este megjelent, az üzletek kinyitásáról és a kijárási tilalom este nyolcról este tíz órára módosításáról szóló kormányrendelethez kapcsolódóan több lépcsőben, a várhatóan növekvő utasforgalomhoz igazodva alakítják a járatok menetrendjét – közölték.

Ennek első lépéseként a legforgalmasabb belvárosi, valamint a metrókapcsolatot biztosító járatok már szerdától gyakrabban járnak este nyolc óra után. Ezáltal a belvárosi 5-ös, a 9-es és a 105-ös autóbusz, a 47-es és a 49-es villamos, a 74-es és a 76-os trolibusz, valamint a metrókapcsolatot biztosító 30-as járat vonalán, továbbá a bevásárlóközpontoktól, metróállomásoktól induló 85-ös, 136E járaton és a 80-as trolibuszon is járatsűrítések várhatók – írták.

A fokozatos újraindításhoz kapcsolódva április 12-étől további járatok is gyakrabban közlekednek majd este nyolc és este tíz óra között, de a BKK folyamatosan figyeli az utasforgalmat, és szükség esetén tartalék járműveket állít forgalomba.

A jelenlegi tanszüneti menetrendet előreláthatóan április 19-én – az iskolák és az óvodák nyitásával összhangban – tanítási időszakban érvényes menetrend váltja fel, és a BKK egyúttal fenntartja a korábban bevezetett csúcsidőszaki járatsűrítéseket is – olvasható a közleményben.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.