Elhagyott bójába kapaszkodva menekült meg egy óceánba esett tengerész

Tizennégy órán át egy elhagyott bójába kapaszkodva menekült meg egy hajómérnök, aki Új-Zéland és a Pitcairn-szigetek között esett a Csendes-óceánba egy szállítóhajóról.

 

Vidam Perevertilov, a brit fennhatóság alatt álló Pitcairn-szigetek Silver Supporter szállítóhajójának főmérnöke a fedélzetről zuhant a vízbe. A tengerész egy hányódó régi halászbójába kapaszkodva maradt életben, amíg végül kimentették.

Miután hajnalban a vízbe esett és egyedül találta magát az óceán közepén, mentőmellény nélkül, elhatározta, hogy a felé a fekete folt felé úszik, amelyet a láthatáron pillantott meg. Ez a döntés mentette meg az életét – olvasható a The Guardian brit napilap honlapján.

Megmenekülését követően fiának elmesélte, hogy február 16-án, a gépházban töltött éjszakai műszakja után szédülés fogta el. Hogy kiszellőztesse a fejét, kiment a fedélzetre.

Mint fia elmondta, apja nem emlékezett arra, hogyan esett le a fedélzetről, lehetséges, hogy elájult.

Perevertilov a vízben tért magához, és látta, ahogy a hajója elúszik a sötétben. A legénység hat órán át nem vette észre, hogy a mérnök eltűnt. Leadtak egy vészjelzést és a francia tengerészet repülőgépe Polinéziából csatlakozott a kutatáshoz, miközben a francia meteorológiai szolgálat elemezte, hogy a széljárás és az áramlatok merre sodorhatták a férfit.

A hajónaplóba történt utolsó bejegyzésének idejét, hajnali 4 órát alapul véve számították ki, hogy körülbelül hol eshetett az óceánba.

Az 52 éves hajómérnök életét az mentette meg, hogy el tudott úszni a láthatáron megpillantott fekete folthoz, amiről kiderült, hogy egy elhagyott halászbója volt. Ebbe a bójába kapaszkodott délután 6 óráig, amikor végre megtalálták, és a fedélzetre húzták. A férfi 14 órát töltött a vízben megmeneküléséig.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.