Intézkedtek a rendőrök a Hősök terén tüntetőkkel szemben

Elsősorban figyelmeztetettek, de helyszíni bírságot is kiszabtak a rendőrök annak a rendezvénynek a résztvevőire, amelyet hétfőre hirdettek meg a Hősök terére – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

 

 

Azt írták, hogy bár a február 1-jére bejelentett rendezvényt a szervező hivatalosan lemondta, de a közösségi médiában tovább buzdítottak a megjelenésre.

Hozzátették, ahogy vasárnap, hétfőn is főként csak figyelmeztették a „jogszabályellenes gyűlés helyszínén tartózkodókat”; a maszkhasználat szabályainak megsértése miatt hét résztvevőre helyszíni bírságot szabtak ki, tizenegy ellen pedig szabálysértési feljelentést tettek.

  „A gyűlés szervezőivel és a gyűlést tartókkal szemben” a Budapesti Rendőr-főkapitányág közigazgatási eljárást kezdeményezett – írták.

Hangsúlyozták, a járványügyi veszélyhelyzet miatt továbbra is tilos rendezvényt, valamint gyűlést szervezni, tartani, annak helyszínén tartózkodni.

 

 


A vendéglátóhelyek szabályozott nyitvatartásáért demonstráltak Budapesten

A vendéglátóhelyek, szálláshelyek nyitvatartásáért tartottak demonstrációt hétfőn Budapesten a Hősök terén.

A résztvevők – mintegy 300 ember – a Le az adók 75 százalékával elnevezésű párt kezdeményezésére tartottak “Nem kérünk a covid-kommunizmusból” címmel, úgynevezett megafonpróbát.

A nagy rendőri készültség mellett megtartott demonstráción az ország számos pontjáról érkező tiltakozók, vállalkozók, felszolgálók, szakácsok, panziósok az őket érintő korlátozások feloldását követelték.

A felszólalók arról beszéltek, hogy lassan egy éve meg vannak fosztva a jövedelmüktől, a tartalékaik elfogytak, és már a mindennapi megélhetés, az élelem megvásárlása is gondot okoz számukra.

A transzparenseken a többi között az volt olvasható: “Ez nem a vírusról szól, amíg ti osztozkodtok, mi éhezünk”, illetve “Nyissatok ki!”, és egyebek mellett azt skandálták, hogy “Dolgozni akarok!”

A teret szó szerint bekerítették a rendőrök, akik sok embert igazoltattak, volt olyan is, akit megmotoztak, átkutatták a ruházatát és a táskáját. Többen úgy tiltakoztak a rendőri intézkedések ellen, hogy a földre ültek.

Ecsenyi Áron a demonstrációt kezdeményező párt elnöke a “megafonpróba” végén közölte, hogy a következő időszakban a Parlament előtt folytatják a tiltakozást.

 


 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.