Világítótoronyba kapaszkodva találtak meg egy férfit, miután hajója partra sodródott

A tengerben álló világítótoronyba kapaszkodva találtak meg egy férfit három órával azután, hogy hajója a kelet-ausztráliai Birbie-szigeten partra sodródott – írta az abc.net.

 

Egy 13 méter hosszú hajó bukkant fel a Birbie-sziget és Caloundra település között a parton kedd délután, egy közeli strand vízi mentői vették észre, hogy a part felé sodródik. Intenzív légi és vízi mentés kezdődött.

Három órával később, a Birbie-szigettől 2,5 kilométerre akadtak rá egy 64 éves férfira, aki majdnem két kilométert úszott a világítótoronyig. Felmászott a létráján és a tetejéről integetett segítségért.

Miután kimentették, David Simpson, aki tapasztalt hajós, a Channel Nine egyik műsorában elmondta, akkor zuhant a vízbe, amikor egy erős hullám lökte meg a hajó oldalát. Nagyjából 2,5-3 métert esett.

Két helikopterrel és hat-hét hajóval indultak a keresésére. A mooloolabai parti őrség vezetője szerint szerencsétlen helyen esett vízbe a férfi, mert a Birbie-sziget partján senki sem volt. “Szerencse, hogy el tudott úszni a toronyig és fel tudott rá mászni” – tette hozzá Ian Hunt.

“Nehéz perceket élt át, miközben a mentésre várt. Két hajó is elment mellette, amíg a vízben úszott, anélkül, hogy észrevették volna. A toronyból integetve sem látták meg a hajósok, az egyik helikopterről sikerült végül megpillantani” – mesélte. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.