Rendkívüli bejelentés – Kijárási korlátozás este 8-tól, bezárnak az éttermek, szállodák

(Budaörs, 2020. november 9. – Budaörsi Infó) A maszk viselése már önmagában nem elég – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Facebook-oldalára feltöltött videóban. Ha az országgyűlés holnap megadja 90 napra a felhatalmazást, akkor kedd éjféltől életbe lépnek az operatív törzs új szigorító rendelkezései a járvány ellen.

 

 

Orbán Viktor a videóban bejelentette az új korlátozó intézkedéseket, amelyek 2020. november 10., kedd éjféltől lépnek életbe:

– Minden gyülekezés tilos.

– Bezárnak az éttermek, csak házhoz szállítás lehetséges, de az üzemi éttermek nyitva tarthatnak.

– Az üzletek és a fodrászatok és az egyéb kisipari szolgáltatások este 7-kor be kell zárjanak.

– A szállodák turistákat nem fogadhatnak, csak üzleti utazókat.

– Általános rendezvénytilalmat rendelnek el.

– Családi összejöveteleken, magánrendezvényeken csak 10-10 fő vehet részt.

– Esküvőket csak lakodalom nélkül lehet megtartani. Az egyházi és polgári szertartásokon csak a lebonyolításban részt vevők, illetve a családtagok közül a szülők, a testvérek és a tanúk vehetnek részt.

– Temetéseket legfeljebb 50 fővel tarthatnak.

– A sportrendezvényeket csak zárt kapuk mögött lehet megrendezni. Szabadtéren az egyéni sportolást engedik, azonban az amatőr csapatsport tilos.

– A szabadidős létesítményeket, fittnesz-termeket, fedett uszodákat, színházakat, múzeumokat, állatkerteket be kell zárni.

– A felsőoktatás csak online formában működhet, és bezárnak a felsőoktatási kollégiumok is. A középiskolákban 8. osztály fölött digitális oktatásra térnek át. A bölcsődék, óvodák és általános iskolák a 14 év alattiak számára nyitva maradnak.

“A KÓRHÁZI, A BÖLCSŐDEI DOLGOZÓKAT, PEDAGÓGUSOKAT HETENTE CÉLZOTTAN TESZTELNI KELL, AKKOR IS, HA TUDJUK, HOGY A GYORSTESZT CSAK 50-60 SZÁZALÉKOS BIZTONSÁGOT AD”
– jelentette ki Orbán Viktor.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara javaslatára a szállodáknál a zárás utáni első 30 napban, a november 8-ig beérkező foglalásokat, illetve azok 80 százalékát az állam megtéríti. De csak abban az esetben, ha a dolgozókat nem bocsátják el, és megkapják a fizetésüket is.

Az éttermek és a szabadidős létesítmények a dolgozóik után erre a 30 napra nem kell járulékot fizetni, és az állam a munkavállalók fizetésének felét megtéríti.

 

 

 

 

 

korlatozasokkorona

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.