Februárban is lesz Budaörsön gyermekjogi fogadóóra

(Budaörs, 2020. január 26. – Budaörsi Infó) Havonta fogadóórát tart a Hintalovon Alapítvány Budaörs különböző közoktatási intézményeiben, ahol gyermekjogokkal összefüggő kérdésekben nyújt segítséget a civilszervezet ügyvédje. A fogadóórára a gyermekjog@hintalovon.hu e-mail címen lehet bejelentkezni, de enélkül is fogadják az ügyfeleket. A következő fogadóóra 2020. február 20-án lesz.

 

 

Hintalovon Alapítvány 2015-ben jött létre, elismert gyermekjogi és gyermekvédelmi szakemberek közreműködésével. A szervezet alapítója dr. Gyurkó Szilvia, az UNICEF Magyarország korábbi gyermekjogi igazgatója, aki 2005 és 2012 között az Országos Kriminológiai Intézet tudományos munkatársa volt.

Az alapítvány 2016 óta mintegy 20 ügyvéd közreműködésével díjmentesen nyújt segítséget – az önkormányzat megbízásából az országban elsőként budaörsi közoktatási intézményekben is – a hozzájuk forduló családoknak, gyerekeknek, gyermekvédelmi szervezeteknek.

A fogadóórák idén a budaörsi óvodákban folytatódnak, a délutáni órákban – 15:00 és 17:00 óra között – várják a szakemberek a gyermekjogi kérdésekben érintetteket, érdeklődőket.

A fogadóórákon 3 fő vesz részt: egy alapítványi munkatárs, egy ügyvéd és egy adminisztrátor.

Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány csapata holisztikus és gyermekközpontú szemlélettel dolgozik, ami azt jelenti, hogy a hozzájuk kerülő eseteket minden szempontból megvizsgálják, és a gyerek érdekeinek megfelelően adnak tanácsot. Minden esetben a gyereket tekintik kliensnek, függetlenül attól, hogy ki keresi fel őket.

 

A következő fogadóórák helyszínei és időpontjai:

2020. február 20. Budaörsi Csicsergő Óvoda (Budaörs, Clementis L.u.3.)

2020. március 19. Kamaraerdei Óvoda (Budaörs, Beregszászi u.2.)

2020. április 23. Holdfény utcai Óvoda (Budaörs, Holdfény u.31.)

 

Bejelentkezés, időpontfoglalás:

gyermekjog@hintalovon.hu

vagy a Városháza Köznevelési és Közművelődési Osztályán keresztül: tel.: (23) 447-851, (23) 447-853

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.