Emmi: a téli szünetben is kapnak meleg ételt a rászoruló gyerekek

A téli szünetben – ahogyan az összes iskolai szünetben – is biztosítja a kormány az ingyenes gyermekétkeztetést a rászoruló diákoknak – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

 

A közleményen azt írták, hogy a szülőknek a települési önkormányzat jegyzőjénél kell jelezniük, ha szeretnék, hogy gyermekük napi egyszer meleg ételt kapjon a téli szünet alatt is. Az étkezés megszervezése az önkormányzatok feladata – tették hozzá.

Felidézték, hogy 2010 óta a kormány több mint háromszorosára – 27 milliárdról 82,5 milliárd forintra – emelte a gyermekétkeztetésre fordított támogatást, négy éve pedig bevezette a szünidei gyermekétkeztetést is.

Ezeknek köszönhetően jelenleg több mint félmillió óvodás és iskolás gyermek étkezik ingyen vagy kedvezményesen – emelték ki. A közlemény szerint a szünidei gyermekétkeztetés igénybevételének lehetőségéről a települési önkormányzat jegyzője általában írásban tájékoztatja a településen élő hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő szülőket, de a kérelem benyújtásához a helyi család- és gyermekjóléti szolgálat is segítséget nyújt. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.