Az animációs filmeké lesz a főszerep az idei magyar film napján

Az animációs filmeké lesz a főszerep az idei magyar film napja programon, amelyet április 30-án rendeznek meg budapesti a Toldi moziban.

 

A rendezvény során klasszikus és modern, egész estés és rövid animációkat lehet megtekinteni ingyenesen, míg a mozi előterében izgalmas játékokkal várják a látogatókat – áll a rendezvényt szervező Magyar Nemzeti Filmalap közleményében.

A nagyteremben délután Jankovics Marcell 1971-es János vitézével kezdődik a rendezvény, amelyet Petőfi Sándor születésének 150. évfordulója alkalmából tűznek műsorra. Az első magyar egész estés animációt tavaly a filmalap Filmarchívum és Filmlabor igazgatóságainak szakemberei 4K felbontásban restaurálták teljes körűen az eredeti színvilág helyreállításával.

A klasszikus mese után Milorad Krstic akció-thrillerét, a Ruben Brandt, a gyűjtőt láthatja a közönség.
A Toldi mozi kistermében klasszikus rövid animációkat tűznek műsorra. A mintegy 70 perces válogatásban szerepel többek között a Variációk egy sárkányra, A rács, a Sysiphus, a Babfilm, és az Oscar-díjas A légy is.

A második blokkban a legújabb rövid animációk közül hat olyan alkotást mutatnak be, amelyek a legnagyobb presztízsű filmfesztiválokon, köztük Berlinben és Cannes-ban már bizonyítottak. Ezek között lesz látható A nyalintás nesze, a Vulkánsziget, az Entrópia, a Lidérc úr és Superbia, valamint a LOVE.

Az előtérben az animációkhoz kapcsolódó játékos programok után este a Filmesek a DJ pult mögött elnevezésű bulira Buda Flóra Anna, Szabó Simon és Szimler Bálint várja a közönséget.
A vetítésekre a Toldi mozi pénztárában lehet jegyeket igényelni. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.