10 éves a Budaörsi Infó – Mi történt 2015-ben?

(Budaörs, 2018. május 23. – Budaörsi Infó) Elindult a visszaszámlálás. 2018. októberében a Budaörsi Infó egy rendhagyó kiállítással várja az érdeklődőket a budaörsi Városháza aulájában. 10 éves születésnapunkhoz érve visszatekintünk az elmúlt évekre, és megmutatjuk önöknek városunk nagy sajtótörténeti pillanatait. Hónapról hónapra egy-egy év eseményeiből emelünk ki részleteket, hogy átgondolhassuk mi minden változott azóta.

 

 

2015 januárjában számoltunk be arról olvasóinknak, hogy az előző év végén békés tüntetést szerveztek Budaörsön az útdíj eltörlése érdekében. Sajnos ez az akció nem járt sikerrel.

 

utdij_budaors_torokbalint_bevezeto_szakasz_2015

 

A parkolási korlátozás is ebben az évben indult el városunkban. Elsőként a Templom tér és környékén vezették be a korlátozást. Azóta kell a várakozás idejét a gépjármű szélvédőjén egy papír időmérő tárcsával jelezni.

 

parkolo_tarcsa_parkolo_ora_budaors1_2015

 

Mintegy négy éve ültették el a budaörsi lakótelepen a Patkó utcai parkban azokat a különleges virághagymákat, amelyek négy éven keresztül virágba borították a teret.

 

 

patko_utcai_park_tulipanok2

 

Ezt a technológiát egy holland–magyar cég biztosította városunk számára. Hogy lesz-e ennek az együttműködésnek folytatása még nem tudható, a BTG munkatársának, Szabó Imrének elmondása szerint a költségvetésen múlik majd.

2015-ben indult el a kutyafuttatók kálváriája is a lakótelepen. Azóta már több kutyafuttatót is építettek a városban, amelyeket használnak is már a gazdik és négylábú társaik.

 

levaiutca_kutyafuttato-3

 

Január végén jelentette be az Önkormányzat, hogy minden eleme elkészült a „Rugalmas, szolgáltató önkormányzati modell Budaörsön” című pályázati programnak, amelynek keretén belül a munkaidőn túl is segítenek a Városháza munkatársai az ügyintézésben. A „Segít a hivatal” szlogennel vált ismerté a szolgáltatás.

 

segit_a_hivatal

 

A januári tisztújítás során választották meg a Fidesz helyi elnökének Nagy Sándor Andrást is. A tavalyi évben leváltották tisztségéről, viszont bizalmatlansági indítványt nyújtott be, így ismét ő lett az elnök.

Ez évben kapott a Budaörsi Mentőállomás egy hétmillió forint értékű defibrillátort, és arról is cikkeztünk, hogy a budaörsi tűzoltóság épülete nagyon rossz állapotban van. Azóta a laktanya teljes felújításon esett át.

 

felujitas_tuzoltosag_17_08 (17)

 

A 2015-ös költségvetést úgy jellemeztük három éve, hogy meghúzták a virtuális nadrágszíjat a képviselők.

2015. március 17-én a Budaörsi Infó Online-on jelent meg először a hír arról, hogy a „Kőhegyet bontják”.

 

kohegy_epitkezes3

 

Bár egy hatalmas tátongó tájseb lett az akkori meghiúsult építkezés helyén, viszont legalább fel tudtuk hívni a figyelmet arra, hogy egy ilyen jellegű építkezést nem lehet folytatni. A munkálatok nyomai azóta is látszódnak. Véleményünk szerint ez volt az év legelszomorítóbb eseménye.

 

 

kohegy

 

2015-ben tartották meg először A Budaörsi NŐ fotókiállítást is, ami évről évre egyre népszerűbb. Jövőre ünnepli 5 éves évfordulóját.

 

budaorsino

 

Májusi lapszámunkba egy egyszeri és megismételhetetlen különlegességet is rejtettünk ekkor, ami Papírszáj névre hallgatott.

 

papirszaj4

 

Ez volt az a kiadvány, amiben benne volt minden, amit sokan nem mertek kimondani, ezért mi leírtuk, lerajzoltuk.

Hónapokon keresztül zajlott Budaörsön a vita a két helyi polgárőr szövetség között is. A két vezető Dr. Bilisics Péter és Halász Endre nem tudtak megegyezésre jutni az ügyben, hogy miként tudnának közösen dolgozni.

2015 szeptemberében elérte a nemzetközi migráns krízis Budaörsöt is.

Elindultak az illegális bevándorlók gyalogosan az M1/ M7-es közös szakaszán. Menetük városunkat is érintette. Három éve nevezték át a Városháza és a Bibó tér közötti utcát Göncz Árpád utcának. A hírt az országos média is átvette, így Budaörs ismét bekerült az ország vezető hírei közé.

 

varoshaza_gonczarpad_utca

 

A magyar önkormányzati rendszer megalakulásának 25. évfordulója alkalmából Pintér Sándor belügyminiszter díszoklevéllel köszöntötte Wittinghoff Tamást. Budaörs városát is pontosan ennyi ideje szolgálta akkor a polgármester. Ezek voltak a történések 2015-ben.

 

diszoklevel

 

A korábbi évek cikkeit megtalálják internetes hírportálunkon. Időutazzanak önök is velünk, ha sikerült kedvet csinálnunk egy kis barangoláshoz a múltban.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.