Az Országos Tűzoltóbörzén nyertek kötélhúzó versenyt a budaörsi tűzoltó hölgyek

(Budaörs, 2018. május 7. – Budaörsi Infó) Idén tizedik alkalommal rendezték meg az Országos Tűzoltóbörzét és találkozót Pilisszentivánon, amin a Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó és Közhasznú Egyesület is részt vesz minden évben.

 

 

Az eseményt Dobson Tibor tű. dandártábornok nyitotta meg és nem maradt el az önkéntes tűzoltók és a gépjárművek szentelése sem, valamint a hagyományos kéklámpás felvonulás.

A Magyar Tűzoltó Szövetség és a Pest Megyei Tűzoltó Szövetség ezúttal is kihelyezett ünnepséget tartott a községi díszteremben, ahol Flórián nap alkalmából Dobson Tibor tű. dandártábornok, az MTSZ elnöke és Hodut János, a PMTSZ elnöke elismeréseket adtak át.

 

oteverseny2

 

A rendezvényen többféle sport- és, tűzoltó szakmai verseny színesítette a programot. A budaörsi lánglovagok kötélhúzó, porraloltó hajító, horgász és főzőversenyen mérkőztek meg a vetélytársakkal.

A főzőverseny tekintetében címvédőként sikerült megőrizni az első helyet, az egyesületet, a Budaörsi Borászok Egyesületének elnöke segítette a győzelemhez a „tűzoltó pörkölt rántott puliszkával” elnevezésű ételkülönlegességgel.

Emellett a kötélhúzó megmérettetésen a budaörsi női csapat az első helyre húzta be magát.

 

oteverseny4

 

(Budaörsi Infó)

 

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.