Hétvégi programok a PostART-on

(Budaörs, 2017. november 15. – Budaörsi Infó) Ezen a hétvégén is sokszínű és érdekes programokkal vár mindenkit a PostART. A belépés ingyenes, a jókedv garantált! 

 

 

PostART Quiz

2017. november 17. 19.00

Kvíz, vetélkedő, nyeremények! A belépés ingyenes!

A nagy sikerű októberi kvíz est után újfent invitálnak mindenkit, aki szívesen eltölt a barátaival egy estét.

A Quiz@ egy csapatjáték, amiben barátokkal együtt játszva kell megoldani különböző feladványokat. A kérdések minden témakört érintenek: általános műveltség, logikai feladványok, képek, filmkockák, zenék felismerése és még sok egyéb.

A Magyarországon egyedi kérdésköröket tartalmazó vetélkedőben, a kreatív gondolkozásra is szükséged lesz, a szerencse is a kezedre játszhat, és a taktikai érzékedet is használhatod.Minden alkalommal egy kis időutazást teszünk a nyolcvanas és kilencvenes évekbe, új, érdekes dolgokat tudunk meg a világról és próbára tesszük emlékező képességünket, miközben legjobb barátainkkal iszogatunk és szórakozunk.

A részvétel ingyenes, a győztes csapat értékes ital nyereményt vihet haza, vagy ihatja meg a helyszínen kedve szerint.

Tedd próbára magad, ismerj meg új embereket és játssz egy jót, vigyázat, erős függőséget okoz!

 

Facebook esemény

Helyszín: PostART kulturális színtér

2040 Budaörs Clementis László utca és Ébner György köz sarok

 

 

2017. november 18. 20.00
 

Indiai zene és tánc előadás

Klasszikus kathak tánc és Rabindranath Tagore dalok/Classical kathak dance and Tagore songs by Sangeeta Majumder (New Delhi, India) Szúfi és Bollywood zene és tánc/Sufi and Bollywood music and dance by Guru Gina Gilani (Lahore, Pakistan)

Az est közreműködői:Sangeeta Majumder, a Punjab Egyetem ‘Roll of Honor’-díjas, akadémikus táncmûvészével, aki a híres Pandit Birju Maharaj kathakmester intézetében szerzett mesterfokozatú diplomát. Elôadásaival és workshopjaival Sangeeta bejárta az egész világot. 

Neel Ranjan Mukherjee a Padmabhushan-díjjal kitüntetett legendás szitármester, aki több mint két évtizede pengeti a húrokat a hagyományos Hawaii Gitáron és ő az egyetlen művész, aki klasszikus indiai zenét játszik ezen a hangszeren. Közönségét 7 fő húrral és 4 oktávval nyűgözi le anélkül, hogy további együttrezgő húrt vagy háttéreffektet használna, ami ritka jelenség.


Pandit Rajesh Gangani híres, világszerte koncertező indiai tablaművész,Pt. Rajesh Gangani jelenleg tablát és harmóniumot tanít az Indiai Nagykövetségi budapesti Amrita Sher-Gil Kulturális Központjában. A november 18-I esten Pt. Rajesh elôször tablaszólót játszik, hogy bemutassa a tabla bonyolult, mégis zseniális ritmusait, majd jugalbandit (duót) Molnár György kitűnő surbahar játékossal. 

Molnár György, Budapesten él és imád Szurbahározni. Ez egy nagyon ritka, a klasszikus indiai zenében használt húros hangszer, a Szitár mélyhangrendű változata.

Különleges hangjával minden embert megérint. Oláh Vince (Novi Sad, Szerbia ): munkássága nemcsak a zenére terjed ki, hanem többek között a kultúrpolitikára, a nyelvészetre, történelemre és a Rroma -Sinti-Gypsy szociológiára.Cecilia Seaward svéd származású amerikai elôadómûvész, jógini, táncoktató és filmproducer.

Guru Gina Gilani, az egzotikus hangú, a délkelet-európai és délkelet ázsiai régió dalait megszólaltató amerikai-pakisztáni énekesnő.

Gasztronómia: Kasmír étterem (pakisztáni és indiai ételek)

Facebook esemény

Indiaiest


 (Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.