Air Race 2016 – A tervek szerint rendeznék meg a vasárnapi programokat

Ha az időjárás engedi, az eredeti tervek szerint rendezik meg a programokat a Red Bull Air Race műrepülő világbajnoki sorozat budapesti versenyhétvégéjén vasárnap.

 

A szombati programokat a szeles és esős időjárás miatt törölték, amint azt Jim DiMatteo, a verseny igazgatója az esemény sajtótájékoztatóján elmondta, a szél és különösen az eső nem tette lehetővé, hogy a résztvevők biztonságban repüljenek.

“A szurkolók és a versenyzők miatt is nagyon szerettük volna megrendezni a versenyt, de az időjárás nem volt kegyes” – hangsúlyozta DiMatteo. – “Holnap reggelre mondanak némi esőt, de bízunk benne, hogy délután meg tudjuk rendezni a versenyt. A pilóták nagyon motiváltak, és készek a versenyzésre.”

Ha az időjárás lehetővé teszi a futam megtartását, a szervezők tájékoztatása szerint a vb jelenlegi állása szerinti sorrendben kezdik majd meg a vetélkedést a pilóták. Déltől az utánpótlás-osztály, 14 órától pedig a Master Class pilótái mérik össze tudásukat.

Matthias Dolderer, a vb éllovasa azt mondta, Budapest egy fantasztikus helyszín, nagyon technikás a pálya, a Lánchíd alatt pedig csodálatos átrepülni.

“Remélem, hogy a mai rossz idő után holnap remek versenyünk lesz” – emelte ki Dolderer.

“Nagyon izgatott vagyok a holnapi verseny előtt, nem sok lehetőségünk volt edzeni, de ezzel mindenki így van” – nyilatkozta a tavalyi győztes Hannes Arch.

A sajtótájékoztatót követően Erich Wolf, a Red Bull Air Race GmbH ügyvezetője egy, a pilóták bejegyzéseivel ellátott emlékkönyvet adott át Besenyei Péternek, a sorozat korábbi versenyzőjének és egyik megalkotójának.

    “Ez a verseny nagyon sokat adott nekem, amit sosem felejtek el, és mindig megőrzöm a szívemben. Egy nagyszerű esemény, amire remek jövő vár” – jelentette ki a magyar pilóta.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.