Nem lesz többet “Derűs napot!” – Meghalt Aigner Szilárd

Hetvenéves korában váratlanul elhunyt Aigner Szilárd meteorológus – közölte az Eumet hétfő délután a gyászoló családra hivatkozva.

Tegnap ünnepelte születésnapját Aigner Szilárd. Éveken keresztül az RTL Klub időjósa volt, ahol védjegyévé vált a “Derűs napot!” köszöntés. Meteorológus és fizikus szakon végzett az ELTE Természettudományi Karán.

1973 és 1989 ő volt az Országos Meteorológiai Szolgálat tudományos főmunkatársa. Ő volt még az Előrejelző Főosztály vezetője, a Numerikus Előrejelzési Módszerfejlesztő Tagozat magyar képviselője, a BRFK meteorológus szakértője, az MTV meteorológus nívódíjasa is.

A televíziózástól visszavonulva utolsó éveiben a European Weather Service előrejelző részlegének irányítójaként dolgozott.

2013-ban a Borsnak arról beszélt, hogy még hat évig szeretne élni. Elmondta azt is, hogy válogatott kerékpárversenyzőként elért országos bajnoki címére a legbüszkébb életében. A gimnáziumban úgy tervezte, hogy pszichiáter lesz, de három sikertelen felvételi után erről lemondott.

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.