Változik a 28-as, a 28A és a 37-es villamos menetrendje szombattól

Változik a 28-as, a 28A és a 37-es villamos menetrendje a fővárosban szombattól június 14-éig – közölte a Budapesti Közlekedési Központ szerdán.

 

Azt írták, hogy villamospálya-felújítást végeznek a X. kerületi Kozma utcai útátjáróban, ezért a Kada utca és az izraelita temető közötti szakaszon módosul a villamosközlekedés.

A Kozma utcai vágányzár ideje alatt a 28-as villamos nem jár, a 28A és a 37-es pedig rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tér és a Kada utca/Maglódi út között szállítja az utasokat.

A 28A villamos helyett a kimaradt szakaszon 28A jelzéssel pótlóbuszt indítanak a Kada utca/Maglódi út és az Új köztemető között. Az Új köztemető és az izraelita temető között a 68-as, a 195-ös és a 202E busszal lehet utazni – fűzték hozzá.

A 202E busz a vágányzár ideje alatt – a szombatok kivételével – ideiglenesen mindkét irányban megáll az izraelita temetőnél, a 95-ös és a 195-ös busz pedig a Felsőcsatári köz, valamint Rákoskeresztúr, városközpont felé ideiglenes érinti a Maglódi úton a 28A pótlóbusz megállóhelyét.

Hozzátették: a pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a villamosra vagy a villamosról a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek használata esetén nem kell újat használni. A kezelt jegyeket átszállás után a számkocka nélküli végükön ismét kezelni kell. Az egy darabból álló átszállójegyet nem kell újra kezelni, mivel mindkét végén számkocka van, amelyet korábbi átszálláskor már kezeltek vagy későbbi átszálláskor kezelnek majd – olvasható a közleményben.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.